Wanneer ben jij voor het laatst overgestapt van autoverzekeraar? Ben jij honkvast en blijf je jaren bij dezelfde verzekeraar? Zonde, want je kunt hier vaak veel geld op besparen! Lees enkele handige tips voor je autoverzekering.

Besparen op je autoverzekering

1. Kleine schades
Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe beter. Heb je in het verleden meerdere jaren geen schade gereden? Dan bouw je schadevrije jaren op, die ervoor zorgen dat je een lagere premie kunt krijgen. Ieder jaar dat je geen schade claimt bij een verzekeraar is een extra schadevrij jaar.
Maar stel nou dat je een klein beetje lakschade hebt of bijvoorbeeld schade aan een buitenspiegel of remlicht? Dan kun je er ook voor kiezen om deze schade niet als claim in te dienen bij je verzekeraar en de kosten zelf te betalen. Zo behoud je je no-claimkorting en een lagere premie.

2. De juiste dekking
Heb je een aantal jaar geleden een nieuwe auto aangeschaft? Dan heb je toentertijd waarschijnlijk gekozen voor een WA Casco (Allrisk) dekking. Slim, want je had een hoge dagwaarde. Maar als je auto ouder is en je er bijvoorbeeld al 7 jaar mee rondrijdt, dan is de dagwaarde gedaald en is de kans groot dat je te veel betaalt en een te hoge dekking hebt. Met een auto die tussen de 5 en 10 jaar oud is, kiezen veel mensen voor WA Extra, een stuk voordeliger dan Allrisk.

- Advertentie -

3. Eigen risico
Bij het afsluiten van een verzekering heb je vaak keuze uit de hoogte van het eigen risico. Dit is niet alleen bij het afsluiten van een autoverzekering, maar bijvoorbeeld ook bij je zorgverzekering. Door je eigen risico te verhogen gaat je premie omlaag.

Met zekerheid de weg op
Twijfel je of je wel een autoverzekering hebt die past bij de auto die je hebt? Pak de verzekering erbij en kijk goed of de voorwaarden nog passend zijn bij je huidige situatie. De kans is groot dat je met wat kleine aanpassingen voordeliger uit bent.

- Advertentie -