[ad_1]

vrijdag 11 oktober 2019 – 12:52|

Er zijn allerlei vaste lasten waar we op kunnen besparen, maar de meest hardnekkige kostenpost is vaak toch wel de auto. De alsmaar stijgende prijzen voor brandstof, de hoge verzekeringen en dan hebben we het nog niet over de wegenbelasting gehad. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je flink wat kunt besparen op je auto. Hoe je dat doet, vertellen we je graag!

- Advertentie -

1. Kijk eens naar je autoverzekering
Grote kans dat je al jaren dezelfde autoverzekering hebt; maar wat als je nu over zou kunnen stappen op een goedkope autoverzekering? Verzekeringen zijn er nu eenmaal in alle soorten en maten, en de kans is groot dat jij bij een andere verzekeraar inmiddels goedkoper uit bent. Komt het einde van de looptijd van jouw contract in zicht, dan is het tijd om wat onderzoek te gaan doen en een goedkope autoverzekering te scoren. Dat scheelt je al snel wat tientjes per maand!

2. Besparen op de wegenbelasting
Iedere eigenaar van een auto betaald wegenbelasting; dat staat vast. Maar ook hier kun je eenvoudig weer wat besparen op de kosten. Let bijvoorbeeld goed op het gewicht van de auto die je aanschaft; de wegenbelasting wordt namelijk berekend op het gewicht van je auto. Kies je voor een grote, zware auto dan is de kans groot dat de wegenbelasting hoger uitvalt dan wanneer je een lichte auto koopt. Kijk natuurlijk ook naar de CO2 uitstoot: ook hier kun je de kosten van de wegenbelasting drukken.

3. Kijk waar je tankt
Stop je regelmatig langs de snelweg om de tank bij te vullen? Dan kan het zijn dat je ook op de tank kosten kunt besparen. Tankstations aan de snelweg zijn vaak namelijk een stuk duurder dan een lokaal tankstation in een bewoonde omgeving. Woon je wat dichter bij de grens van België of Duitsland, dan kun je al snel een paar tientjes besparen door in onze buurlanden te gaan tanken; de prijzen zijn hier vaak een stuk lager.

4. Pas je rijstijl aan
Hoewel we vaak haast hebben op de weg, zorgt deze haast ook voor een hoger brandstofverbruik en hierdoor voor hogere kosten. Door je rijgedrag aan te passen kun je het brandstofverbruik verminderen en hierdoor de kosten wat drukken. Probeer dus zo min mogelijk te remmen, laat je auto wat vaker uitrollen en rijdt zo gelijkmatig mogelijk. Ook wanneer je met de kids op vakantie naar Zuid Limburg gaat! 

5. Onderhoud je auto regelmatig
Zorg dat je jouw auto regelmatig onderhoud door bijvoorbeeld de olie te controleren of de banden wat aan te vullen. Wanneer je banden op de juiste spanning zijn verbruikt je auto minder brandstof, en bespaar je dus op de kosten. 

Wat doe jij al om te besparen op je autokosten? [ad_2]

- Advertentie -