- Advertentie -
Home Autoverzekering 7 Tips voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

7 Tips voor het afsluiten van een zakelijke autoverzekering

[ad_1]

Wanneer je als ondernemer veel op de weg bent, weet je natuurlijk dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Tijdens het in- en uitladen van spullen of tijdens een gevaarlijke situatie op de weg. Hoe zorg je ervoor dat jij als ondernemer op de juiste manier verzekerd bent wanneer je voor zakelijke doeleinden op de weg bent? We zetten een aantal handige tips op het gebied van de zakelijke autoverzekering voor je op een rijtje.

1. Kijk naar de risico’s die je loopt

Het meest logische risico is natuurlijk dat jij met je bedrijfsauto betrokken raakt bij een ongeval of aanrijding. Maar wat als je ook veel spullen vervoerd die naar een specifieke klant moeten? Kijk dus goed naar de risico’s die jij in jouw specifieke situatie als ondernemer loopt en houd hier rekening mee bij het afsluiten van je zakelijke autoverzekering.

- Advertentie -

2. De soort verzekering

Net als bij de particuliere autoverzekering (kijk hier voor meer informatie) zijn er ook voor de zakelijke autoverzekering verschillende pakketten mogelijk die ook in deze situatie vaak afhankelijk zijn van de leeftijd en waarde van je auto. Kies je bijvoorbeeld voor de minimale WA verzekering, of wil je toch liever een allrisk verzekering voor die nieuwe Audi?

3. De aanvullende mogelijkheden

Kijk vervolgens naar de aanvullende mogelijkheden die mogelijk van belang zijn bij een specifieke situatie. Schade tijdens een aanrijding is altijd verzekerd (in ieder geval voor de andere partij), maar wat als je lading verliest of beschadigt door een aanrijding? In dat geval zijn aanvullende pakketten of uitgebreidere verzekeringen ontzettend belangrijk. Zo zorgt de WA beperkt Casco voor schade aan andere en schade aan je eigen auto, maar de allrisk verzekering ook voor schade door bijvoorbeeld diefstal, ruitbreuk of inbraak.

4. Bijverzekeren of in het pakket?

Sommige verzekeringen zoals de inzittendenverzekering (belangrijk wanneer je regelmatig samen de weg op gaat) en de verkeersrechtsbijstandverzekering zijn ontzettend belangrijk wanneer je jezelf veel op de weg bevindt. Kijk dus ook altijd even of deze extra’s bij het standaardpakket zitten, of dat je deze apart moet afsluiten.

5. Zakelijk of privé verzekeren?

Of je uiteindelijk voor een zakelijke of privé verzekering kiest, hangt af van de cataloguswaarde van je auto, het aantal kilometers dat je per jaar zakelijk rijdt en of je auto op de balans staat.

6. Producten en materialen verzekeren

Heb je onderweg vaak spullen bij je? Dan zitten deze niet standaard verzekerd in je autoverzekering. Je krijgt vaak een kleine vergoeding maar dit is niet altijd het bedrag waar je op hoopte. Zoek hier dus een apart pakket of aparte verzekering voor. Voor elektronische middelen zoals je laptop of telefoon is dit bijvoorbeeld een ‘draagbare elektronische hulpmiddelen verzekering’. Goederen of producten kun je vervolgens weer verzekeren met een transportverzekering.

7. Startende ondernemer?

Ben je een startende ondernemer? Dan kun je kijken of er aanbieders zijn met speciale pakketten waarbij jij jouw zakelijke verzekering voordelig kunt afsluiten. Neem je tijd om verschillende verzekeraars te vergelijken zodat je zeker weet dat jij de verzekeraar kiest die het beste bij jouw situatie past.

afbeelding van Redactie Baaz[ad_2]

- Advertentie -