[ad_1]
Maak jij veel gebruik van een auto en ben je woonachtig in Noord-Holland? Dan is het verstandig dit artikel goed door te lezen. Autorijden wordt steeds duurder, in 2019 zijn er een aantal prijzen flink gestegen. Dit komt onder andere door de verhoging van de belasting, dit geldt zowel voor de belasting toegevoegde waarde als de wegenbelasting. Het rijk en de provincies verwachten samen zo’n 200 miljoen meer wegenbelasting te krijgen dan in 2018. Dit betekent een totaal bedrag van 5,9 miljard euro. In dit artikel zal verder worden ingegaan op deze kosten.

De wegenbelasting in Noord-Holland
Iedereen die een motorvoertuig heeft betaald wegenbelasting. Deze belasting betaal je alleen op voertuigen die jonger dan 40 jaar zijn. Maar wat gebeurt er met dit geld? Dit geld wordt vooral besteed aan de infrastructuur in Nederland, het is niet voor niets dat wij zulke goede wegen hebben. De één betaald meer belasting dan de ander. Rij jij een diesel? Dan betaal je een stuk meer dan iemand met een benzine voertuig. Diesel is dan ook een stuk vervuilender. Als een elektrische auto rijdt betaal je geen belasting, dit is tevens erg milieuvriendelijk. In Noord Holland betaal je de minste belasting van alle provinciën. Dit komt bij een voertuig van 1151 tot 1250 kg neer op ongeveer 550 euro, voor een diesel is dit bijna 1200 euro.

- Advertentie -

Benzine
De benzinekosten worden in de toekomst alsmaar hoger. Dit heeft voornamelijk te maken met duurzaamheid. De belastingen worden steeds hoger of fossiele grondstoffen, als dit niet wordt gedaan zijn deze stoffen sneller op dan mag. Ook is het genereren van deze stoffen erg milieuonvriendelijk. Een auto rijden met een zware motor wordt dus gigantisch duur, je betaald dan meer voor zowel de brandstof als de wegenbelasting. Een elektrische auto zou een goede uitkomst zijn.

Autoverzekeringen
Tegenwoordig zijn mensen jarenlang verzekerd bij dezelfde verzekeraar. Dit kan onvoordelig zijn als je elders goedkoper uit bent. Het is dus verstandig je autoverzekering te vergelijken. Dit kan op autoverzekering.nl. Wanneer je verschillende autoverzekeringen hebt vergeleken kun je de verzekeringen verder berekenen. Een autoverzekering berekenen op autoverzekering.nl is snel gedaan, dit kost slechts enkele minuten.
Vorig artikelWie wordt de frikandellenkampioen van Julianadorp?
Volgend artikelFoto van vroeger (5) – Stellingbroodje

Bovenstaand bericht is een gesponsord artikel. Den Helder Actueel wordt dus betaald om u dit bericht te tonen. De uitlatingen in bovenstaand bericht zijn volledig voor rekening van de partij die ons dit artikel heeft aangeboden.

[ad_2]

- Advertentie -