[ad_1]

nov 15, 2019

De auto is voor de meeste mensen een kostbaar bezit. Je bent wettelijk verplicht om minimaal een WA autoverzekering af te sluiten, maar daarnaast is het ook prettig om goed ingedekt te zijn. Als jij goed verzekerd bent, hoef jij je over eventuele schade geen zorgen te maken. Welke dekking je kiest, heeft niet alleen invloed op hoe goed je verzekerd bent, maar ook op hoeveel je betaalt. Het is daarom belangrijk dat je de kosten en de verzekering tegen elkaar opweegt. Ben jij benieuwd naar hoeveel de premie je kost en welke dekking je het beste kunt kiezen?

- Advertentie -

Het kiezen van de juiste dekking

Ben jij benieuwd naar welke dekking je het beste kunt nemen? Dit is afhankelijk van hoe nieuw je auto is en vooral van de dagwaarde. Als je auto gloednieuw is, wil je absoluut niet zelf voor de kosten opdraaien bij eventuele schade. In dit geval is het dus aan te raden om voor een allrisk verzekering te kiezen, waarbij je tegen vrijwel alle schade verzekerd bent. Indien je een oude auto hebt met een lage waarde, is een WA verzekering de beste keuze. Heb je een auto die hier een beetje tussenin zit? Dan is het aan te raden om een WA+ verzekering af te sluiten. Terwijl je met een WA verzekering alleen gedekt bent tegen schade die je aan anderen veroorzaakt, ben je met een WA+ ook gedekt tegen zaken als stormschade en diefstal.

Wees ervan bewust dat niet elke verzekering hetzelfde is bij verschillende verzekeraars. Lees daarom ook de voorwaarden per verzekeraar door, zodat je er zeker van kunt zijn dat er uitgekeerd wordt als er schade ontstaat. De verzekeraar rekent andere premies per provincie waardoor er een verschil kan zijn wanneer je in Maastricht woont ten opzichte van dat je in Groningen woont. Houdt hier rekening mee voor het kiezen van de juiste autoverzekering in Tilburg.

De premie bepalen

De premie is dus afhankelijk van de dekking, maar ook van andere zaken, zoals de verzekeraar en je exacte postcode. Ben jij benieuwd naar wat voor kosten je kunt verwachten als je een autoverzekering afsluit? In dit geval is het aan te raden om op deze pagina over autoverzekeringen te kijken. Op deze manier kun jij de verschillende soorten verzekeringen goed met elkaar vergelijken, zodat je uiteindelijk de juiste beslissing maakt.[ad_2]

- Advertentie -