[ad_1]


Van autoverzekering overstappen levert in veel gevallen geld op. Bezoekers van In-Dokkum.nl besparen tot enkele honderden euro’s per jaar door jaarlijks hun autoverzekering te vergelijken en over te stappen als een andere polis goedkoper is.

Wanneer goedkoper
Er zijn een drietal voorbeelden waarin het oversluiten bijna altijd goedkoper kan: bij een nieuwe auto, als de verzekeringsmaatschappij de premie verhoogd en als de contractperiode van je huidige verzekering verloopt. Omdat de premie voor je autoverzekering onder andere is gebaseerd op je auto, is je oude autoverzekering meestal niet de beste keuze voor je nieuwe auto. Meestal sluit je je autoverzekering af voor een jaar. Na het eerste jaar kun je de polis maandelijks opzeggen. Controleer op dat moment altijd of je huidige verzekering nog de beste optie is voor jouw auto.

- Advertentie -


Soorten verzekering
Bepaal eerst of je een (beperkt)cascoverzekering wilt of dat alleen een WA-dekking voldoende is. De WA autoverzekering vergoedt alleen schades die je met je auto toebrengt aan anderen. Over het algemeen is deze dekking het meest geschikt voor auto’s van 8 jaar of ouder. Een WA beperkt casco autoverzekering vergoedt ook schades aan je eigen auto, zoals ruitschades en parkeerschades. Een all risk autoverzekering (all risk) biedt de meeste uitgebreide dekking en vergoedt vrijwel alle schades aan je eigen auto. Geld.nl raadt voor auto’s tot 5 jaar oud deze all risk dekking aan.

Vergelijken
Nu kun je berekenen op basis van de dekking die je wilt en je aantal schadevrije jaren. Let niet alleen op de premie, vergelijk ook goed de voorwaarden. Door enkele verzekeringen te selecteren, kun je ze uitgebreid met elkaar vergelijken op voorwaarden, zoals het eigen risico en de bonus-malusladder. Heb je de autoverzekering van je keuze gevonden? Dan kun je direct online een autoverzekering afsluiten. Je ontvang hiervan meteen een bevestiging per e-mail.  Vaak wordt je oude verzekering ook direct opgezegd.


[ad_2]

- Advertentie -