[ad_1]

Iedereen met een auto is verplicht om een WA-autoverzekering af te sluiten. Je ontkomt er dus niet aan om een verzekering voor je auto af te sluiten. Maar waar moet je zoal op letten bij het afsluiten van een autoverzekering? Hoe zorg je ervoor dat jij de beste autoverzekering krijgt? Lees hieronder verder voor een aantal handige tips.

Tip 1: reviews doorlezen

Dankzij het internettijdperk kun je snel een goed beeld krijgen van de verschillende autoverzekeringen. Het is bijvoorbeeld verstandig om voor het afsluiten allereerst reviews door te lezen. Je leest dan de reviews door van verschillende verzekeringsmaatschappijen die autoverzekeringen aanbieden. Op Zeker.com staan zeer veel betrouwbare recensies over autoverzekeraars. Je kunt bijvoorbeeld kijken hoeveel sterren een bepaalde autoverzekering heeft, maar daarnaast ook enkele positieve en negatieve reviews doorlezen. Vooral de negatieve reviews zijn daarbij relevant, want misschien kom je dan aan kennis die je nog niet had. Op basis van deze reviews kun je al een oordeel vellen over de mogelijkheden.

Tip 2: welke dekking heb je precies nodig?

Door eerst de reviews te lezen heb je waarschijnlijk al een aantal verzekeringsmaatschappijen kunnen schrappen. Nadat je de reviews hebt doorgelezen is het belangrijk om na te gaan welke dekking jij precies nodig hebt. Dit is namelijk heel relevant voor de prijs, maar ook voor welke autoverzekering je neemt. Bij de ene autoverzekering kan bijvoorbeeld de WA-verzekering heel goedkoop zijn, maar juist de WA+ cascoverzekering weer niet. Probeer daarom altijd eerst na te gaan wat je precies nodig bent. Noteer dit ergens en vergelijk vervolgens de verschillende maatschappijen op de prijzen.

Tip 3: premieafhankelijkheid

De kosten van de premie is niet alleen afhankelijk van het type verzekering, maar ook van andere zaken. Enerzijds heeft dit bijvoorbeeld met de leeftijd te maken. Ben je een jong persoon? Dan is de kans groot dat je meer premie moet betalen bij verschillende autoverzekeringen. Dit komt omdat uit onderzoek is vastgesteld dat jongeren meer ongelukken maken. Enerzijds door roekeloosheid, maar anderzijds ook omdat ze nog onervaren zijn en er dus meer kans is op een botsing of iets dergelijks. Ben je nog jong? Kijk dan welke autoverzekering het goedkoopst is voor jouw doelgroep. Maar niet alleen leeftijd speelt een rol, maar ook je rijstijl. Als je een lange periode geen botsing hebt gemaakt, is het in de regel zo dat je bij de meeste verzekeringsmaatschappijen een korting op je premie kunt krijgen. Dit wordt ook wel schadevrij-rijden genoemd.

Tip 4: polisvoorwaarden bekijken

Het is belangrijk om ook altijd na te gaan wat de polisvoorwaarden bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn. Het is namelijk zo dat veel maatschappijen het goed hebben afgedekt en veel ‘kleine lettertjes’ hebben opgenomen in de polis. Bekijk dus altijd eerst de polis en ga na of er zaken opstaan waarvan je denkt: dit klopt niet helemaal. Je kunt de polisvoorwaarden natuurlijk ook laten checken door iemand die er verstand van heeft. Voor de gemiddelde consument is het soms namelijk lastig om al deze voorwaarden goed en duidelijk te begrijpen. Maar gelukkig zijn er verschillende experts die je daarmee kunnen helpen.

Tip 5: Aanvullende dekkingen

Naast de verplichte WA-verzekering is er ook de mogelijkheid om je auto aanvullend te dekken. In de regel is dit niet verplicht, maar het kan wel erg verstandig zijn in veel situaties. Bijvoorbeeld een pechhulpdekking. Het kan immers altijd gebeuren dat je auto onderweg kapot gaat. Je wilt dan natuurlijk zo snel mogelijk hulp hebben. Door je dan te verzekeren voor de pechhulp, is dit volledig gratis. En dat is natuurlijk niet onaardig. Dus vergelijk ook op de aanvullende dekkingen en de kosten daartussen.

Tip 6: Autoverzekering vergelijken op premie

De meeste mensen vergelijken een autoverzekering vanwege de premie. Als echte Hollanders willen we nergens teveel voor betalen en dus ook niet voor onze autoverzekering. En terecht, want de premies van autoverzekeringen blijken enorm te verschillen. Je autoverzekering vergelijken is daarom slim als je niet teveel wilt betalen. En waar het vroeger nog veel tijd en moeite koste om alle voorwaarden naast elkaar te leggen zijn er nu handige vergelijkingssites voor.[ad_2]

- Advertentie -