[ad_1]

Wanneer jouw bedrijf bestelauto’s gebruikt, moeten deze verzekerd worden. Dit is voor jou ongetwijfeld geen geheim meer. Probleem is dat ondernemers vaak niet weten wanneer zij precies een bestelautoverzekering afsluiten. Soms wordt er een zakelijke verzekering gekozen, terwijl een particuliere autoverzekering volstaat. Omgekeerd is dit ook regelmatig het geval. Uiteraard is jou er veel aan gelegen om een goede keuze te maken. Dit kan alleen wanneer je over de benodigde kennis van autoverzekeringen beschikt. Ontbreekt deze kennis? Geen probleem, want wij vertellen jou hier alles wat je moet weten over het zakelijk verzekeren van jouw bestelauto.

Is een bestelauto verzekeren verplicht?
Het verzekeren van jouw bestelauto brengt kosten met zich mee. Je betaalt namelijk maandelijks premie voor een verzekering. Daarom vraag jij je mogelijk af of het verplicht is om jouw bestelauto te verzekeren. Ja, het is in Nederland wettelijk verplicht om een auto te verzekeren. Dit geldt voor personenauto’s, maar ook voor bestelauto’s en andere voertuigen waarmee je de weg op gaat.

- Advertentie -

Aangezien het een bestelauto betreft, denken veel mensen dat zij hier een bestelautoverzekering voor af moeten sluiten. Dit hoeft niet altijd. Een bestelautoverzekering is namelijk alleen nodig wanneer het voertuig een laadruimte heeft, je er goederen mee vervoert en de auto of het busje in de boekhouding van jouw onderneming staat. Gebruik je het voertuig enkel particulier? Of staat de bestelauto niet in de boekhouding van jouw bedrijf? Dan is het niet nodig om een zakelijke autoverzekering af te sluiten.

Waarom een bestelautoverzekering?
Ondanks dat een bestelautoverzekering verplicht is, ziet lang niet iedereen het nut hiervan in. Toch brengt het verzekeren van bestelauto’s wel degelijk voordelen met zich mee. Sluit je een bestelautoverzekering af bij Centraal Beheer? Dan ben je bijvoorbeeld verzekerd voor de kilometers die je zowel zakelijk als privé met het voertuig rijdt. Daarbij komt dat je altijd snel weer onderweg bent wanneer er schade aan het voertuig is ontstaan. Jouw bestelauto staat slechts korte tijd stil, waardoor er nauwelijks sprake is van inkomstenderving. Een bestelautoverzekering kost geld, maar je profiteert er flink van wanneer je schade rijdt met het voertuig.

Verschillende soorten bestelautoverzekeringen
Wie denkt dat er slechts één bestelautoverzekering is, heeft het mis. Net als bij personenauto’s kun je voor bestelauto’s namelijk ook uit drie verschillende verzekeringen kiezen: WA, WA Beperkt Casco en WA Casco (Allrisk). De WA-verzekering is verplicht voor iedere bestelauto. Deze meest eenvoudige verzekering vergoedt alleen schade aan anderen.

Wil je ook dat schade aan jouw eigen auto vergoed wordt? Kies dan voor WA Beperkt Casco of WA Casco. Wanneer je voor Beperkt Casco kiest, worden ook ruitschade, brand-, storm- en natuurschade en schade door diefstal en inbraak vergoed. Schade als gevolg van een aanrijding of vandalisme wordt niet vergoed. Wil je dergelijke schade ook meeverzekeren? Kies dan voor WA Casco. Dit is de meest uitgebreide autoverzekering, waardoor je zeker weet dat jouw bestelauto op de best mogelijke manier verzekerd is.

[ad_2]

- Advertentie -