[ad_1]

 

Hoe verzekert u uw zakelijke auto of bestelbus?

Een auto is voor veel ondernemers een onmisbaar iets. In tegenstelling tot mensen in loondienst moeten ze vaker naar wisselende locaties die niet altijd goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer, of moeten ze werkmaterialen of gereedschap meenemen.

- Advertentie -

Welke auto het beste is voor u als ondernemer hangt af van uw wensen en eisen, en financiële middelen. Het kan best enige tijd kosten om uit te zoeken welke auto dit is. En hebt u besloten welke auto u zakelijk wil aanschaffen? Dan is er nog een ander belangrijk ding om over na te denken, namelijk de autoverzekering. Jordy de Vries van Allianzdirect geeft drie tips als u zakelijk uw auto wil verzekeren.

 
De zakelijke autoverzekering

De Vries vertelt eerst over de gelijkenissen tussen privé en zakelijk uw auto verzekeren. “Net zoals dat voor particuliere autoverzekeringen geldt, kan er gekozen worden voor een WA-verzekering, WA + beperkt casco of WA + volledig casco. Dat laatste wordt ook wel allrisk genoemd.” Hij legt uit welke dekking de verschillende verzekeringen bieden: “Een WA verzekering is vooral bedoeld om de aansprakelijkheid te dekken van de gevolgen van een door u veroorzaakt ongeluk. Zowel letselschade als blikschade is gedekt. Kiest u voor een uitbreiding op de minimale verplichte WA autoverzekering, dan is ook schade aan uw eigen auto gedekt. In het geval van WA + beperkt casco vergoedt de verzekeraar bijvoorbeeld schade die buiten uw eigen schuld om is veroorzaakt door brand, bliksem, storm of inbraak. De meest uitgebreide verzekering is WA + volledig casco, dat met name vaak wordt afgesloten bij relatief jonge auto’s. Hiermee is alle schade gedekt, ook die u zelf veroorzaakt hebt.”

 
Mogelijke korting door privé opgebouwde schadevrije jaren

Volgens De Vries kan het lonen om te informeren naar de mogelijkheden om de schadevrije jaren die u privé hebt opgebouwd mee te laten tellen voor de no-claimkorting. “Gaat u voor het eerst een zakelijke autoverzekering afsluiten? U hebt dan nog geen zakelijke schadevrije jaren opgebouwd. Maar hebt u dat privé wel? Wanneer u van beide voertuigen de geregelde bestuurder bent, kunt u in sommige gevallen de jaren volledig overnemen.”

 
Aanvullende verzekeringen

 De Vries benoemt vervolgens het nut en de onzin van aanvullende verzekeringen. “Rijden er wel eens andere mensen mee in de auto? Privé gezien familie of vrienden, zakelijk gezien medewerkers of bijvoorbeeld een compagnon? Dan is het sterk aan te raden een inzittendenverzekering af te sluiten bij de verzekering. Ook kunt u vaak als aanvullende verzekering kiezen voor pechhulp of rechtsbijstand. Deze verzekeringen kunnen zeker zeer nuttig zijn, maar check altijd wel of dit niet al opgenomen is bij een andere verzekering. Anders is er sprake van een dubbele dekking, waarvoor u ook dubbel betaalt.”

 
Besparen door jaarlijkse premiebetaling

 Tenslotte wil De Vries afsluiten met een bespaartip. “Net zoals dit voor sommige andere verzekeringen geldt, kunt u korting krijgen door de premie in een keer te betalen in plaats van maandelijks. Verzekeraars zijn hierdoor minder geld en tijd kwijt aan de incassering van de premie. Betaal de premie echter wel alleen voor een heel jaar als u zeker weet dit geld niet meer in kas te hoeven hebben voor andere uitgaven. U wilt immers niet met een cashflowprobleem komen te zitten.”

 

[ad_2]

- Advertentie -