- Advertentie -
Home Autoverzekering De voorwaarden van een autoverzekering

De voorwaarden van een autoverzekering

[ad_1]

De voorwaarden

  1. Dit zal geen verrassing zijn, maar hoe hoger het aantal schadevrije jaren, des te voordeliger is jouw premie, onafhankelijk van WA, WA Extra of Allrisk. Maar wat veel mensen niet weten is dat de no-claimkorting die jij kan krijgen erg verschilt per verzekeraar. Er zijn zelfs verzekeraars die tot wel 85% korting geven op je autoverzekering bij schadevrije jaren. Check dit dus altijd goed voor je een autoverzekering afsluit. Want waarschijnlijk kun je hier een heleboel geld op besparen.
  2. Om de premie laag te houden is het goed om te kijken naar de hoogte van je eigen risico. Bij veel verzekeraars kun je namelijk je eigen risico verhogen. Dit kan je veel premie schelen.
  3. Let ook op de mogelijkheid voor het meeverzekeren van accessoires. Mocht je wagen zijn uitgerust met een waardevol soundsystem of andere snufjes en features, dan wil je dit meeverzekeren. Dit is niet altijd standaard inbegrepen. We raden dan ook aan om dit na te vragen bij de verzekeraar.

Tevredenheidsgarantie


Sommige autoverzekeraars bieden hun diensten aan met een tevredenheidsgarantie. Voorkomen is beter dan genezen, maar mocht autoschade voorkomen, dan wil je uiteraard een goede afwikkeling van de schade en de schadeclaim. Mocht je niet tevreden zijn over de afhandeling, dan kun je bij enkele verzekeraars een beroep doen op de tevredenheidsgarantie en 4 maanden premie terugkrijgen. Controleer dus de voorwaarden van je autoverzekering en kijk of ze een tevredenheidsgarantie hebben.

Voorkom addertjes onder het gras


Polisvoorwaarden zijn er om zo duidelijk mogelijk te maken wat jouw rechten zijn mocht er iets gebeuren met je eigen wagen (of die van een ander waar jij schade aan toebrengt). Maar polisvoorwaarden zijn vaak ellenlange stukken met juridische termen waar je vaak snel overheen leest. Of überhaupt niet leest. Toch raden we aan om altijd deze voorwaarden goed door te lezen. Zeker omdat verzekeraars niet allemaal dezelfde voorwaarden hanteren. Stap je over van verzekeraar? Controleer dan of ze in verschillende situaties dezelfde dekking hebben.

- Advertentie -

[ad_2]

- Advertentie -