[ad_1]

Iedereen met een auto weet dat een autoverzekering onmisbaar is. Maar weet je ook dat je het oliepeil en de bandenspanning regelmatig moet controleren? En weet je wanneer het tijd is om de winterbanden onder je auto te monteren?

Veilig autorijden? Houd hier dan rekening mee

- Advertentie -

1. Noodhamers in de auto leggen
Raakt je auto te water, dan is een noodhamer meer dan onmisbaar. Als een auto in contact komt met water, ontstaat er namelijk kortsluiting. De enige manier om jezelf dan te bevrijden, is met een noodhamer. Het is verstandig om minimaal 2 noodhamers in de auto te leggen; niet alleen 1 bij de bestuurderstoel, maar ook 1 bij de achterbank. In geval van nood is er geen tijd om de noodhamer door te geven.

2. Het oliepeil en de bandenspanning
Een te laag oliepeil wil niemand. Naast dat het schadelijk is voor de motor, kan het er ook voor zorgen dat de auto plotseling stilstaat. Een hele goede reden om iedere maand het oliepeil te controleren. In het instructieboekje van je auto lees je precies hoe dat moet. En als je dan toch bezig bent, check ook meteen de spanning van je banden. Door op te zachte banden te rijden, ben je per jaar zo’n €150 meer aan brandstof kwijt. Daarnaast hebben zachte banden een langere remweg en heb je een grotere kans op een klapband.

3. Winter- en zomerbanden aanschaffen
Zomerbanden zijn niet gemaakt voor lage temperaturen en winterbanden niet voor hoge temperaturen. Pas je banden daarom aan op de seizoenen. Er is een handig ezelsbruggetje om te weten wanneer het tijd is om de banden te verwisselen: ‘Verwissel de winterbanden als de klok verzet wordt naar zomertijd’. Houd er ook rekening mee dat je in sommige (wintersport)landen verplicht bent om op winterbanden te rijden.

4. Je rijbewijs op tijd verlengen
Als je rijdt zonder geldig rijbewijs, loop je risico op een flinke boete. En wist je dat je met een verlopen rijbewijs niet verzekerd bent? Gelukkig staat op je rijbewijs de verloopdatum duidelijk aangegeven. En ook handig: 19 dagen voordat je rijbewijs verloopt, krijg je een herinneringsbrief thuis. De kans dat je het vergeet is dus klein.  

Sluit een betrouwbare autoverzekering af
Iedere automobilist is verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Logisch, want bij schade wil je natuurlijk wel dat je bolide verzekerd is. Als je dan toch een autoverzekering nodig hebt, kun je er maar beter één kiezen die betrouwbaar en voordelig is. De verzekeringen van InShared voldoen aan deze criteria. Bereken hier wat je per maand kwijt bent voor een autoverzekering.

[ad_2]

- Advertentie -