Een auto brengt veel kosten met zich mee. Je moet natuurlijk regelmatig tanken en het onderhoud van je auto is ook niet gratis. Naast de benzine en het onderhoud ben je ook nog veel geld kwijt aan je verzekering iedere maand. Ook moet de wegenbelasting iedere 3 maanden betaald worden. Al deze kosten bij elkaar lopen al snel op. Gelukkig zijn de kosten voor de verzekering en de wegenbelasting in Friesland een stukje goedkoper dan in bijvoorbeeld de randstad.

Wanneer je een auto hebt dan moet je deze ook verzekeren. In veel gevallen wil je dan natuurlijk de goedkoopste autoverzekering. Als we kijken naar de autoverzekeringen in Friesland zien we dat de kosten hiervoor een stuk lager liggen dan gemiddeld. Dit is best logisch, in Friesland zijn er een stuk minder auto’s op de weg dan in de randstad. Dit zorgt ervoor dat er minder risico is op schade. Ook liggen de cijfers wat betreft criminaliteit een stuk hoger in de randstad. Er zijn dus ook meer autodiefstallen of inbraken in de randstad. Dit zorgt er ook voor dat de autoverzekeringen in Friesland goedkoper zijn dan in de randstad. Ga je ook een autoverzekering afsluiten? Zorg dan dat je het aanbod goed vergelijkt, je kunt bijvoorbeeld erg voordelig je autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl.

Wegenbelasting in Friesland

We betalen dus iedere 3 maanden onze wegenbelasting, maar waar gaat dat precies heen? In Nederland is de wegenbelasting opgedeeld in 2 delen. Het ene deel betalen we aan het rijk, dit deel staat vast. Ook betalen we een deel aan de provincie, iedere provincie kan de hoogte hiervan deels zelf bepalen. Er is duidelijk te zien dat de wegenbelasting erg hard is gestegen het afgelopen jaar, maar liefst met 3,5%. In Friesland was deze stijging het hoogst. Deze 3,5% toename gaat om het totale bedrag dat is ontvangen in het afgelopen jaar. Dit komt deels door een stijging van de belasting, maar ook omdat er meer auto’s op de weg zijn.

Er zijn dus meerdere punten die de prijs beïnvloeden. De autoverzekering en de wegenbelasting verschillen het meest in Friesland als we kijken naar andere provincies. Als je in Friesland woont heb je dus geluk, het is een stuk goedkoper dan in andere steden en provincies.

- Advertentie -
- Advertentie -