[ad_1]

De persoonlijke gegevens van 2,3 miljoen Nederlanders zijn mogelijk in verkeerde handen gevallen. Dit komt door een diefstal bij verzekeraar Allianz Global Assistance, zo schrijft het AD.

Een tijdje terug werd er bij de verzekeraar ingebroken en namen dieven een kluis mee van een beveiligde locatie. Hierin zat een back-up van het systeem van Allianz Global Assistance met daarin gegevens van klanten die via hun autodealer een pechhulpverzekering hadden afgesloten bij het bedrijf.

- Advertentie -

Meer klanten slachtoffer

In eerste instantie sprak het bedrijf de verwachting uit dat de gegevens van 260.000 mensen die een verzekering bij Allianz Global Assistance hadden afgesloten, waren gelekt. Nu blijkt dat dat aantal dus flink hoger ligt.

Er zouden voertuiggegevens, adresgegevens en bankgegevens van klanten in de verkeerde handen zijn gevallen. Allianz Global Assistance waarschuwt klanten dat zij de komende tijd extra alert moeten zijn op bijvoorbeeld nepbrieven- of mails van oplichters.

Allianz treft maatregelen

Het bedrijf heeft meteen maatregelen genomen door de kluis met de back-up op een andere plek te gaan bewaren. Ook is aangifte gedaan bij de politie. Grote problemen door de datadiefstal hoeven klanten niet meteen te verwachten.

“De dieven kunnen de gestolen informatie niet lezen zonder specifieke software en IT-kennis”, zegt woordvoerder Erwin van Dijkman van Allianz Global Assistance tegen de krant.

LEES OOK: ‘Nederlanders voelen zich minder veilig op internet’

Door: Mark Broersma

U heeft niet de juiste cookie settings om een reactie te plaatsen. Klik hier om uw instellingen te wijzigen[ad_2]

- Advertentie -