[ad_1]

In Nederland ben je natuurlijk wettelijk verplicht om als autobezitter een verzekering af te sluiten voor jouw auto. Wat veel mensen alleen niet weten is dat het merk van de auto invloed heeft op de premie die je elke maand moet betalen. Het automerk is namelijk een van de vele factoren die een effect heeft op de maandelijkse premie, net zoals de kleur van een auto. Donkere auto’s zijn slechter zichtbaar voor andere bestuurders, waardoor er een grotere kans is dat een ander voertuig tegen jouw auto aanrijdt en dus schade veroorzaakt. Autoverzekeringen vergelijken is dan ook zeker aan te raden.
 

Waarom is het ene automerk duurder qua verzekering dan het andere merk?
Dat het automerk een effect heeft op de premie van een autoverzekering is nu dus duidelijk, maar waarom dit het geval is is nog onduidelijk. De hoogte van de premies worden door de verzekeringsmaatschappijen gebaseerd op statistieken. Ze kijken naar hoe hoog het risico is dat jouw auto schade oploopt. Hoe hoger dit risico is hoe hoger de premie zal uitvallen. Hierbij kijken ze naar het gewicht en het vermogen van jouw auto. Ook doen ze onderzoeken naar het schadeverleden van jouw voertuig. Ze kijken dus ook naar het merk van de auto, maar ook door de soort. Een Volkswagen Golf wordt in Nederland bijvoorbeeld erg vaak gestolen, waardoor de premie die je hiervoor betaald relatief hoog zal uitvallen. Op automerken op Autoverzekering.nl kun je kijken hoe hoog de premie van jouw merk auto zal uitvallen. 
 

- Advertentie -

Waarom is de autoverzekering voor een Tesla dan duur?
Voor een auto van het bekende merk Tesla moet je tevens relatief veel premie betalen ten opzichte van andere automerken, zoals een Kia. Dit heeft meerdere redenen, te beginnen met dat bestuurders van een Tesla veel meer schade claimen dan eigenaren van andere auto’s. De reden hierachter is niet helemaal duidelijk, maar de verwachting is dat dit komt doordat de bezitters van een Tesla meer rekenen op hulpmiddelen. Auto’s van het merk Tesla rijden zelf, waardoor de rijder in principe niets hoeft te doen. Toch kan het gebeuren dat ze onverwachts moeten ingrijpen, maar dan is het vaak al te laat en is er een ongeval gebeurd. Een ander probleem van Tesla’s is dat ze erg stil zijn doordat het elektrische auto’s zijn. Het kan dus voorkomen dat andere bestuurders de auto niet horen aankomen, dit kan een ongeluk veroorzaken. Bovendien zal een Tesla meer schade veroorzaken, aangezien een auto van dit merk zwaarder is dan de gemiddelde auto.

[ad_2]

- Advertentie -