- Advertentie -
Home Autoverzekering Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Zo doe je dat

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Zo doe je dat

[ad_1]

Zet jouw bedrijf zich in voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Zo niet, dan is het verstandig hierin zo snel mogelijk geld te investeren. Dit heeft namelijk niet alleen een positief maatschappelijk effect, maar werkt bovendien voordelig voor de uitstraling van je onderneming. Waar te beginnen? Wij bespreken in dit artikel een aantal interessante mogelijkheden die voor elk bedrijf toepasbaar zijn.

Maatschappelijke projecten

Verschillende Nederlandse organisaties bieden de mogelijkheid te investeren in maatschappelijke projecten. Zo ook World Vision, een goed doel. De organisatie zet zich al geruime tijd in voor de gezondheid van kinderen in onderontwikkelde landen. Een veilige leefomgeving en het aanbod van onderwijs maken daar deel van uit. Jouw organisatie kan daarbij helpen, waardoor deze direct een bijdrage levert aan het leven van honderden kansarme kinderen.

- Advertentie -

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een interne Zip your Lip actie op te zetten, waarbij jouw bedrijf meevecht tegen honger. Hoe het werkt? Tijdens de actie zal je met jouw werknemers 24 uur lang niet eten voor het goede doel. Wél is het toegestaan om water en thee (zonder suiker) te nuttigen. Voordat je deelneemt zoek je mensen die de actie willen sponsoren. Des te meer geld je ophaalt, hoe meer kinderen kunnen worden geholpen. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om als bedrijf zelf te doneren wanneer de actie slaagt.

CO2-compensatie

Het is natuurlijk niet per se zo dat je het ver weg hoeft op te zoeken om je doelen te bereiken. Dicht bij huis heb je verschillende mogelijkheden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Zo kun je al actie ondernemen door een of meerdere bomen bij je kantoor te plaatsen om CO2-uitstoot te compenseren. Zo kan je de productie van jouw producten, die hopelijk al op een milieuverantwoorde manier plaatsvindt, verder onderbouwen bij jouw (potentiële) klanten. Ook blijkt uit onderzoek dat medewerkers liever werken bij een bedrijf dat op een duurzame wijze werkt. Daarmee behaal je op meerdere vlakken winst.

Vervoer

Tot slot is op het gebied van reizen een hoop te winnen. Stimuleer daarom duurzame vervoersmiddelen door meer reisvergoeding te bieden voor medewerkers die zich op een duurzame wijze, bijvoorbeeld met de trein, laten vervoeren. Toch liever met de auto? Laat werknemers zelf hun start- en vertrektijden bepalen, zodat ze files kunnen vermijden. Nieuwe bedrijfsauto nodig? Kies, als het even kan, voor een elektrische auto. Vergeet niet je autoverzekering te vergelijken, want de prijzen verschillen flink per verzekeraar.

afbeelding van Jordi Smit[ad_2]

- Advertentie -