[ad_1]

Voor senioren bieden autoverzekeraars helaas nog steeds te weinig keuze in hun pakketten. Daarnaast is de premie die zij moeten betalen vaak aan de hoge kant én reizen de wachttijden voor het verlengen van hun rijbewijs de pan uit.

Wanneer senioren ervoor kiezen om door te rijden na hun 75ste, vereist het CBR dat zij een nieuw rijbewijs moeten aanvragen. Samen met een verklaring die bewijst dat men nog volledig gezond is. Echter zijn de wachttijden hiervoor sinds 2018 erg hoog met het gevolg dat men soms een half jaar moeten wachten.

- Advertentie -

Onze Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, wilt de mogelijkheden bekijken met betrekking tot het verlengen van het rijbewijs om dit enkel administratief te doen. De eis is dan wel dat senioren gezond zijn en geen medisch verleden hebben. Autoverzekeraars gaven al aan dat senioren die hun rijbewijs verlengd hebben te allen tijde verzekerd blijven.

Weigering i.v.m. leeftijd
Het wordt voor senioren daarbij steeds lastiger om een goede autoverzekering af te sluiten. Dit komt omdat zij onder een risicogroep vallen. Het gaat zelfs zo ver dat veertig procent wordt geweigerd indien zij een bepaalde leeftijd bereikt hebben. Dit is zeer nadelig voor deze groep aangezien iedere Nederland op zijn minst WA verzekerd moet zijn.

Het naast elkaar stellen van autoverzekeringen
Senioren hoeven dit niet te pikken; er is namelijk nog hoop. Er zijn nog steeds autoverzekeraars die een uitkomst voor senioren kunnen bieden. Dat wil zeggen dat deze verzekeraars goede mogelijkheden bieden en betaalbaar zijn. Om erachter te komen welke autoverzekeraars dit zijn, kun je online autoverzekeringen vergelijken. Op deze manier kun je flink besparen. Als je dit regelmatig doet terwijl je al verzekerd bent, kun je jaarlijks blijven besparen. Echter is dat op oudere leeftijd niet altijd het beste wat je kunt doen, omdat (zoals eerder vermeld) de kans hoger is dan bij jongere mensen dat je geweigerd wordt door de verzekeraar. Hierdoor kun je uiteindelijk uitkomen bij een duurdere, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Bij Autoverzekering.nl kun je heel eenvoudig je autoverzekering vergelijken. En heb je binnen no-time in een oogopslag wat voor jou de beste opties zijn. Daarnaast kan je gemakkelijk informatie vinden over alle verzekeraars op Autoverzekering.nl – autoverzekeraars.

 [ad_2]

- Advertentie -