[ad_1]

Het is leuk om een eigen auto te hebben, voornamelijk door al de vrijheid die je hebt. Je gaat naar waar je wilt, wanneer je wilt en je dient enkel af en toe rekening te houden met druk verkeer. Maar er zijn ook nadelen verbonden aan het hebben van een eigen auto. Een auto hebben is kostelijk, voornamelijk door de autoverzekeringen. En die worden ook alsmaar duurder.

Stijgende prijzen
De WA-verzekeringen voor auto’s zijn sinds een aantal jaren fors  duurder geworden. Ze zijn met gemiddeld zo’n 11,4 procent gestegen. Maar wat is dan juist de precieze oorzaak van deze prijsstijging?

Te hoge bedragen
De schuld ligt voornamelijk bij De Nederlandsche Bank (DNB). Zij vraagt namelijk al jaren aan verzekeraars om hun prijzen voor WA- verzekeringen te verhogen. De voornaamste reden daarvoor is omdat er meer geld van verzekeraars uitgekeerd wordt dan dat er door hen ontvangen wordt aan premies. Dat bedrag is niet min, er wordt gesproken van maar liefst 308 miljoen. Dat wil echter niet zeggen dat de verzekeraars verlies lijden. Want deze premies worden belegd, waardoor ze toch zo’n 367 miljoen opleveren. Desalniettemin vindt DNB dat dit te grote risico’s voor verzekeraars kan opleveren en daarom willen ze dus de prijzen aanpassen. Met als gevolg dat de consument hier de dupe van is en hij steeds meer moet betalen.

Het goede nieuws: andere verzekeringen zijn dan weer goedkoper geworden
De meer uitgebreide verzekeringen worden juist goedkoper. Het gaat dan over een WA beperkt casco (3,1 procent goedkoper) en een all-risk verzekering (1,4 procent goedkoper). Bij deze soort verzekeringen is er geen probleem, want op deze verzekeringen maken verzekeraars wel winst. Toch wordt er gedacht dat deze daling geen stand zal blijven houden. De prijs van deze verzekeringen wordt namelijk beïnvloed door het aantal autodiefstalen, en die nemen toe!

Hoe vind je dan de goedkoopste autoverzekering?
Online kan je gemakkelijk en snel via Overstappen.nl – autoverzekeringen berekenen en vergelijken. Deze site verzameld continu de prijzen van alle verzekeringen bij verscheidene autoverzekeraars zodat jij altijd de goedkoopste autoverzekering kan vinden en afsluiten.[ad_2]

- Advertentie -