[ad_1]

Tesla had andere verwachtingen van de introductie van haar eigen verzekeringsproduct. Slechts enkele uren na de livegang drukte de fabrikant van elektrische auto’s op de pauzeknop, omdat een zogeheten algoritme-update noodzakelijk was. De fabrikant kreeg nogal wat kritiek van Tesla-rijders die een veel te hoge offerte kregen voor hun autoverzekering.

Volgens de website Forbes.com zou Tesla Insurance premies moeten aanbieden die tot 30% minder zijn dan die van concurrenten. In de praktijk blijkt dat voor veel auto-eigenaren niet het geval. Verschillende automobilisten vroegen een offerte op bij de verzekeringspoot van de fabrikant en deelden de tegenvallende offertes via sociale media.

- Advertentie -

Goedkopere verzekering

Enkele maanden geleden kondigde Tesla aan in Amerika zelf verzekeringen te willen verkopen. Daarbij meldde oprichter Elon Musk dat het de bedoeling was een verzekering te lanceren die goedkoper is dan de huidige producten. Inmiddels heeft de Amerikaanse toezichthouder Tesla toestemming gegeven zelf verzekeringsproducten aan de man te brengen.

Meer betalen

De introductie liep echter niet zoals gewenst. Verschillende klanten die een offerte hebben opgevraagd constateerden dat ze voor een uitgebreide dekking vaak ten minste 10% meer zouden moeten betalen dan bij hun huidige verzekeraar. Anderen zouden zelfs een veelvoud moeten neertellen van de huidige verzekeringspremie.

Service

Tesla houdt bijvoorbeeld geen rekening met kortingen die eigenaren krijgen wanneer ze verschillende verzekeringen afnemen bij een verzekeraar. Ook de service van de fabrikant zou niet concurrerend zijn. Tesla-rijders die wel een qua prijs concurrerende offerte kregen, klaagden over de service.

[ad_2]

- Advertentie -