[ad_1]

Online verzekeraar Verzekeruzelf heeft de verkoop van WA-autoverzekeringen weer opgepakt. Volgens een woordvoerder is er in samenwerking met de risicodrager een nieuw WA-product ontwikkeld dat een beter rendement moet opleveren. Eind juni haalde Verzekeruzelf de WA-verzekeringen helemaal uit het schap en zei het nog geen uitzicht te hebben op voortgang van de verkoop.

“We hebben destijds geconstateerd dat het niet goed ging. De premies wogen niet meer op tegen schade”, zegt een woordvoerder van moederbedrijf Intrasurance. “Dat was zo urgent dat we de verkoop hebben stopgezet en meteen actie zijn gaan ondernemen.”

- Advertentie -

Profielen

Intrasurance analyseerde in samenwerking met risicodrager Nationale-Nederlanden de data om uit te vinden waarom er verkeerde risicoprofielen werden aangetrokken, welke profielen wel interessant zijn en welke tarifering daarbij hoort. Dat heeft ertoe geleid dat Verzekeruzelf sinds begin augustus weer WA-verzekeringen aan nieuwe klanten verkoopt.

Doorlopend monitoren

Naar aanleiding van de verkoopstop afgelopen zomer heeft Intrasurance besloten om vaker data-analyses te draaien. “We gaan dat continu monitoren. Daar zijn we nu ook mee bezig.” Volgens de woordvoerder wordt Intrasurance ook bij de doorlopende monitoring bijgestaan door Nationale-Nederlanden.

[ad_2]

- Advertentie -