[ad_1]

Vijf tips om te besparen op je verzekeringen in coronatijd

Gisteren

  •  

- Advertentie -

leestijd 2 minuten

geld verzekering verzekeren berekenen besparen rekenmachine 1127

Voor veel mensen heeft de coronatijd grote financiële gevolgen, bijvoorbeeld doordat ze minder inkomsten hebben of hun baan verliezen. Alle beetjes die je dan kunt besparen, zijn natuurlijk welkom. Het is kortom een goed moment om je verzekeringen eens kritisch onder de loep te nemen. Heb je ze allemaal echt nodig? En hoe kun je hierop besparen? Wij geven je vijf handige tips.

1. Creëer overzicht

De eerste stap naar besparen is overzicht scheppen. Pak je administratiemappen erbij of kijk op de rekeningafschriften van het afgelopen jaar voor welke verzekeringen er allemaal premie is afgeschreven.

2. Heb je al die verzekeringen echt nodig?

In Nederland zijn twee verzekeringen verplicht. Je zorgverzekering en je autoverzekering. Hier kun je dus niet zonder. Maar misschien heb je door je jaren heen ook ‘kleine verzekeringen’ afgesloten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zo betalen sommige mensen nog jaren voor een verzekering van een smartphone, tablet of laptop die ze al lang niet meer hebben.

3. Kijk kritisch naar je autoverzekering!

En wanneer keek je voor het laatst naar de polissen van de verzekeringen die je wel echt nodig hebt? Zeker als je een paar jaar in dezelfde auto rijdt, is het waarschijnlijk al even geleden dat je kritisch naar je autoverzekering keek. Maar ondertussen is die auto ouder en minder waard geworden. Mogelijk past een lagere dekking inmiddels wel beter bij je auto.

Daarnaast veranderen verzekeraars regelmatig hun premies en heb je nu meer (of juist minder) schadevrije jaren dan toen je je autoverzekering aanvroeg. Allemaal zaken die ervoor zorgen dan een andere autoverzekering nu mogelijk voordeliger is voor jou. In dit artikel lees je welke dekking wat vergoedt en welke het beste bij je auto past.

Tip! Rijd je door de coronacrisis tijdelijk niet in je auto en kun je de auto op je eigen terrein kwijt (garage of carport)? Schors dan de auto en de dekking van je autoverzekering. Je betaalt tijdelijk geen wegenbelasting en geen premie voor je autoverzekering. Besluit je de auto toch weer te gebruiken? Dan hef je de schorsing gewoon op.

4. Heb je je doorlopend reisverzekering dit jaar wel nodig?

Vakanties in het buitenland zitten er voorlopig waarschijnlijk niet in. En voor een vakantie in Nederland bieden je zorg- en inboedelverzekering meestal gewoon dekking. Overweeg dus om je doorlopend reisverzekering voor dit jaar op te zeggen.

5. Neem je inboedelverzekering onder de loep!

Nu je door de coronacrisis meer tijd in en rondom het huis doorbrengt, is je inboedelverzekering extra belangrijk. Misschien heb je recent zelfs nog extra spullen gekocht, zoals een nieuwe tv, spelcomputer, barbecue of lounge set voor in de tuin, om deze tijd iets dragelijker te maken. Je wilt natuurlijk wel dat deze spullen goed verzekerd zijn. Controleer daarom of je dekking voor audioapparatuur nog voldoende is en hoe je spullen in je tuin verzekerd zijn. Bij sommige verzekeraars moet je hiervoor een aparte buitenshuisverzekering afsluiten. Dit lijkt niet direct een bespaartip, maar als er iets met je spullen gebeurt, scheelt het je een hoop geld als je goed verzekerd bent.

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

[ad_2]

- Advertentie -