[ad_1]

Bij een standaard WA verzekering wordt de schade die je aanricht aan iemand anders vergoed. In Nederland is het verplicht om een WA verzekering te hebben. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een WA+ verzekering. Bij een WA+ verzekering wordt de meeste standaard schade aan je auto ook gedekt. Hierbij kun je denken aan schade die bijvoorbeeld komt door een storm of door diefstal. De WA+ verzekeringen stijgen erg hard in tarief. In 2019 was deze stijging zelfs meer dan 10%. Deze stijging heeft meerdere oorzaken

Schadebedrag hoger

- Advertentie -

Het schadebedrag dat tegenwoordig wordt geclaimd is een stuk hoger. Bij een kleine schade kunnen de kosten al erg oplopen. Dit komt simpelweg omdat onze auto’s steeds duurder worden. Vooral door alle techniek in onze auto loopt de schade al snel op. De reparatie kosten hiervan zijn erg hoog. Ook door de schade aan elektrische auto’s stijgen de premies die we maandelijks betalen.

Meer claims

Naast een verhoging van het schadebedrag neemt ook het aantal claims toe. Consumenten kloppen dus vaker of sneller aan bij de verzekeringsmaatschappij om de schade te laten vergoeden. Er is ook een duidelijke stijging te zien in het aantal claims van letselschade. Dit aantal is de laatste paar jaar ontzettend hard gestegen in vergelijking met de jaren daarvoor. Het bedrag van deze claims ligt vaak erg hoog. Deze soort claims is een van de grootste factor die invloed heeft op de stijging van de premies.

Autoinbraken

Het aantal auto inbraken in Nederland neemt ook toe. Inbrekers kunnen makkelijk in een auto breken. Deze schade moet vergoed worden door de verzekeringsmaatschappijen. Dit zorgt voor hogere premies. Niet iedere verzekering dekt deze schade. Kijk dus je verzekering na, wanneer je hier niet voor verzekerd moet je een goede autoverzekering afsluiten. Dit kun je doen op Overstappen.nl.

Verzekeraars maken verlies

Doordat het aantal claims en het gemiddelde geclaimde bedrag stijgt gaan we dus meer premie betalen. Dit is niet alleen vervelend voor ons, maar ook voor verzekeringsmaatschappijen. Ondanks de stijgende premies maken verzekeraars namelijk vaak nog verlies op een WA verzekering. Het liefst willen de verzekeraars de prijzen natuurlijk nog verder laten stijgen. Dit doen zij niet omdat zij bang zijn om klanten te verliezen of af te schrikken door de stijgingen. Meestal compenseren de verzekeraars dit verlies met de winst uit de all risk verzekeringen. Deze verzekeringen leveren vaak wel veel geld op.

 

Tags:auto verzekering WA

[ad_2]

- Advertentie -