[ad_1]

Het hebben van een autoverzekering is in Nederland verplicht. Zonder autoverzekering mag je met je auto niet de weg op. Doe je dat wel? Je loopt een groot risico om een hoge boete te krijgen. Je bent verplicht om een WA dekking te hebben. Hiermee ben je verzekerd voor schade die jij toebrengt aan anderen.

De goedkoopste autoverzekering voor jou

Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je autoverzekering. Denk eens goed na over wat voor een dekking je nodig hebt. Als je een nieuwe of dure auto hebt, is een allrisk verzekering aan te raden. Heb je een oude auto gekocht? Als je nieuwe auto ouder is dan vijf jaar, heb je vaak voldoende aan een WA beperkt casco dekking. Is je auto ouder dan tien jaar? Dan is een WA dekking voor jou misschien voldoende, aangezien de dagwaarde van deze auto’s vaak niet meer zo hoog is. Zoals eerder gezegd ben je dan alleen verzekerd voor de schade die jij toebrengt aan anderen. Denk wel altijd na of je jezelf wilt verzekeren tegen diefstal. Online vergelijk je eenvoudig de goedkoopste autoverzekeringen.

- Advertentie -

Wat heb je nodig voor een autoverzekering?

Een autoverzekering afsluiten is makkelijker dan je denkt. Met de technologie van tegenwoordig, doe je alles gemakkelijk online. Ook in het weekend. Voor het vergelijken van een autoverzekering, heb je de volgende gegevens nodig:

  • Kenteken, postcode, geboortedatum en schadevrije jaren
  • De gewenste dekking
  • Schatting van het aantal kilometers per jaar

Als je deze gegevens hebt ingevuld, staat de goedkoopste verzekering bovenaan. Vervolgens selecteer je de gewenste verzekering en kan je de verzekering afsluiten. Zodra je aanvraag is geaccepteerd, ontvang je het polisblad van de verzekeraar.

Wanneer heb je je autoverzekering nodig?

Zodra de nieuwe auto is overgeschreven op jouw naam, heb je een geldige autoverzekering nodig. Het is slim om je autoverzekering online te regelen, voordat je je auto ophaalt bij de garage of bij de oude eigenaar. Zo kan je meteen, zonder problemen, naar huis rijden. Wacht niet te lang en ga direct een autoverzekering afsluiten voor jouw nieuwe auto.

[ad_2]

- Advertentie -