[ad_1]

Hypotheekkantoor Vlieg uit Amstelveen gaat in beroep tegen de Kifid-uitspraak dat het ORV-premie moet terugbetalen aan een klant. Volgens Kifid had de adviseur de klant erop moeten wijzen dat de ORV-premies sinds het afsluiten van de verzekering flink waren gedaald. Directeur van Vlieg Adviesgroep Eddie Aarse laat am: weten dat het van de mogelijkheid gebruikmaakt om in beroep te gaan.

Aarse wil inhoudelijk niet op de zaak ingaan omdat het beroep in de zaak bij Kifid nog moet dienen. Volgens de directeur is de Vereende via de Bavam nauw bij het dossier betrokken. Zijn verweerschrift schreef hij in overleg met de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar. De Vereende komt later met een reactie op de twee Kifid-uitspaken die voortborduren op de zaak die vorig jaar het balletje aan het rollen bracht.

- Advertentie -

Belang

Beroep aantekenen bij Kifid is normaliter alleen mogelijk bij bindende uitspraken en als het belang hoger is dan 25.000 euro. Beide voorwaarden zijn in dit geval niet aan de orde. Vanwege het belang voor de overige bijna honderd klachten over hetzelfde onderwerp, zette Kifid de zaak toch open voor beroep.

[ad_2]

- Advertentie -