[ad_1]

Een consument die in 2013 voor hemzelf en zijn partner een uitvaartverzekering afsloot bij Yarden, kreeg daar spijt van toen de uitvaartverzekeraar in zwaar weer kwam. De afkoopwaarde die hij kreeg aangeboden vond hij onvoldoende, waarna hij naar Kifid stapte. Die verwees de klacht naar de prullenbak.

De klant sluit twee UitvaartNaarWens-verzekeringen bij Yarden in november 2013. De totale koopsom voor de twee polissen bedraagt 9.856 euro. In de voorwaarden staat dat de verzekeringen na vijf verzekerde jaren af te kopen is. De waarde bedraagt dan 50 procent van de betaalde premie, of 65 procent als de verzekering met een koopsom gesloten is.

- Advertentie -

Beperkt betoog

Als naar buiten komt dat Yarden grote solvabiliteitsproblemen heeft, wil de man van zijn verzekering af. Yarden kan hem conform de voorwaarden een afkoopwaarde van 6.406 euro geven. Omdat de klant alleen akkoord wil gaan met volledige restitutie belandt de zaak bij Kifid. Zijn betoog beperkt zich tot de constatering dat het niet meer dan redelijk zou zijn als Yarden vanwege de problemen zijn geld zou teruggeven.

Dekking verleend

De Geschillencommissie heeft niet veel woorden nodig om de zaak af te wijzen. “Verzekeraar heeft de afgelopen zes jaar dekking verleend voor het risico van overlijden. Bij een eventueel overlijden van Consument en/of zijn echtgenote had Verzekeraar de uitvaart verzorgd en tot betaling van de hiermee gemoeide kosten – tot maximaal het verzekerde bedrag – dienen over te gaan”, schrijft Kifid.

De polisvoorwaarden wat betreft afkoop blijven geldig. De vordering is afgewezen in een bindende uitspraak.

[ad_2]

- Advertentie -