[ad_1]

“De Nederlandse markt voor uitvaartverzekeringen krimpt op de lange termijn”, zegt algemeen directeur Edzo Doeve van Dela. “Om de voordelen van schaalgrootte te blijven bieden aan onze leden, zoeken we daarom onder andere naar groeikansen in Europa. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar wij actief zijn.”

13.000 verzekeringen

Volgens Doeve is de introductie vorig jaar in Duitsland veelbelovend. Dela sloot er meer dan 13.000 overlijdensrisicoverzekeringen. In België is Dela marktleider. Uitvaartverzekeringen zijn  in Duitsland een relatief nieuw product. De markt voor uitvaartverzekeringen staat er nog in de kinderschoenen. Tot 2004 waren de kosten van een uitvaart namelijk grotendeels gedekt door sociale verzekeringen. Sindsdien betalen nabestaanden in Duitsland de volledige uitvaart.

- Advertentie -

Risico voor nabestaanden

Een uitvaart kost in Duitsland gemiddeld € 7.000 tot 12.000. Uit een enquête in 2018 van het advies- en marktonderzoeksinstituut Assekurata komt naar voren  dat slechts 17,5% van de Duitsers hun overlijden als een (financieel) risico ziet voor nabestaanden.

[ad_2]

- Advertentie -