[ad_1]


Door 24 Webvertising


- Advertentie -

LANDERD – Het regelen van een uitvaart is niet gemakkelijk. Het is een emotioneel proces waarbij je onwijs veel moet regelen, denk bijvoorbeeld aan een uitvaartverzekering. Hierbij is het verstandig om een uitvaartverzekering expert te vragen over deze verzekeringen. Zodoende kun jij ervoor zorgen dat je een uitvaartverzekering afsluit die perfect bij jouw voorkeuren en budget. Natuurlijk moet je nog veel meer regelen bij een uitvaart in Landerd, zoals je hieronder kunt lezen.

Verklaring en aangifte van overlijden
Als een persoon is overleden dan zal de huisarts gebeld moeten worden. Hij of zij zal langs komen en een verklaring van overlijden afgeven. Als het overlijden gebeurt in het ziekenhuis dan doet de behandeld arts dit. De verklaring van overlijden is nodig om toestemming te krijgen om de overledene te laten begraven of cremeren. Normaalgesproken doet de uitvaartondernemer dit, hij of zij regelt bovendien de aangifte van overlijden bij de gemeente. Hierbij krijgt de uitvaartondernemer een uittreksel van de van overlijden van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Je zult kopieën moeten maken van deze akte van overlijden. Hiermee moet je zaken regelen, aangezien veel instanties erom vragen. Je moet nooit de originele akte weg geven!

Het kiezen van de uitvaartverzorger
Natuurlijk is het ook ontzettend belangrijk om een uitvaartverzorger te regelen. Hierbij kan je iemand kiezen die aangesloten is bij het Keurmerk Uitvaart, maar dit is zeker niet verplicht. Je zou er bovendien voor kunnen kiezen om bepaalde zaken zelf te regelen, wat slim is aangezien een uitvaart erg veel geld kan kosten. Alsnog zul je waarschijnlijk een uitvaartverzorger moeten regelen. In de regio Landerd zijn hiervoor meerdere opties, zoals Uitvaartzorg Van Tilburg aan de Pastoor van Winkelstraat 42B in Schaijk, Annora Uitvaartverzorging aan de Oliestraat 4 in Grave en James de Graaff Uitvaartzorg aan het Louise Julianalaan 50 in Ravenstein.

Begraven of cremeren
Natuurlijk is het ook belangrijk of de overledene begraven wilde worden of toch gecremeerd wilde worden. In de regio Landerd zijn meerdere begraafplaatsen, te weten Kerkhof Antoniuskerk, Natuurbegraafplaats Maashorst, Algemene Begraafplaats en RK Begraafplaats. De laatste drie begraafplaatsen zijn te vinden in Schaijk, terwijl Kerkhof Antoniuskerk in Reek ligt. Natuurlijk kan een crematie ook in de regio van Landerd, dit is mogelijk bij zowel Van Tilburg als Annora en James de Graaff. Hierbij kun je kiezen uit meerdere soorten crematies. Na de crematie mag je natuurlijk zelf bepalen waar je het as wilt verstrooien, al kan de overledene dit ook al zelf hebben bepaald.  

[ad_2]

- Advertentie -