[ad_1]

Veel Nederlanders hebben een overlijdensrisicoverzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit als je voor een vastgestelde datum overlijdt. Bij het afsluiten van een hypotheek is deze verzekering vaak verplicht. Maar verzekeraars zijn niet verplicht om iedereen te accepteren. Heb je in de ogen van een verzekeraar een slechtere levensverwachting? Dan kun je geweigerd worden. Mensen die genezen zijn van kanker lopen hier vaak tegenaan. Van hen wordt 60% als klant geweigerd door een verzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). En ex-patiënten die wél in aanmerking komen, betalen vaak een veel hogere premie dan normaal. Patiëntenorganisaties vinden deze situatie onacceptabel en eisen verandering.

Verzekeraars en politiek zijn aan zet

De NFK is al langer in gesprek met het Verbond van Verzekeraars. Zij bekijken of het mogelijk is om een ‘schone-lei-beleid’ te introduceren voor mensen die al een aantal jaren kankervrij zijn. Dit betekent dat zij na een bepaalde termijn bij een aanvraag niet meer hoeven op te geven dat ze kanker hebben gehad. Afwijzingen en veel hogere premies moeten dan tot het verleden behoren.

- Advertentie -

Daarnaast vinden patiëntenorganisaties dat de wet moet veranderen. Ben je eenmaal genezen van kanker? Dan vinden ze dat je aanspraak moet kunnen maken op het ‘recht om vergeten te worden’.

Overlijdensrisicoverzekering Op Maat

Independer vindt het niet eerlijk dat ex-kankerpatiënten worden afgewezen of veel meer premie moeten betalen voor een overlijdensrisicoverzekering. Daarom bieden wij al zes jaar de Overlijdensrisicoverzekering Op Maat aan. Kies je voor dit traject? Dan weet je vooraf wat je premie wordt én dat de verzekeraar je als klant accepteert. Wij draaien het proces voor ex-patiënten namelijk om. Jouw medische verklaring vormt namelijk het startpunt van het traject waarna we bij een aantal geselecteerde aanbieders direct meerdere offertes opvragen. Hierdoor is de kans groter dat je de juiste verzekering vindt. Ook als je al een overlijdensrisicoverzekering hebt, is dat een vergelijking waard! Heb je interesse? Bel ons dan op 035-6265780.

Lees meer over: overlijdensrisicoverzekering

[ad_2]

- Advertentie -