[ad_1]

Elk persoon zal uiteindelijk de wereld verlaten, zo werkt het leven. Het is belangrijk om hier goed op voorbereid te zijn, zodat jouw nabestaanden na jouw overlijden hier niet over hoeven te beslissen en te stressen. Het is dus nodig om jouw uitvaart van tevoren te plannen, waaronder een uitvaartverzekering. Deze verzekeringen kun je vergelijken op deze website, zodat jij kiest voor de optie die het beste bij jou past.

Uitgifte van graven in Barneveld
Naast het regelen van de uitvaart en de -verzekering is het ook belangrijk om een graf te regelen. Op de gemeentelijke begraafplaatsen in Barneveld worden de nieuwe graven uitgegeven op volgorde in de rij. Over de mogelijke opties qua begraafplaatsen later meer overigens. Deze graven kun je voor
onbepaalde tijd kopen, maar ook voor 15 of 30 jaar. De laatste twee kunnen pas gekocht worden na het overlijden, de graven voor onbepaalde tijd kunnen al eerder aangeschaft worden. Hierbij kun je geen plaats uitzoeken, je kunt dus geen graf reserveren. Daarnaast heb je met nog een factor te maken, want op de begraafplaats Kootwijk mogen alleen (oud-)inwoners van het dorp Kootwijk begraven te worden. De andere plaatsen in de gemeente Barneveld hebben deze restrictie niet.

- Advertentie -

Begraafplaatsen in Barneveld
De gemeente Barneveld heeft vijf begraafplaatsen in beheer, waaronder de eerder genoemde begraafplaats Kootwijk. Daarnaast beheren ze ook begraafplaats en urnenmuur Barneveld, wat ligt aan de Narcissenstraat 260 in het dorp Barneveld. Hier zijn veel graven, maar er kunnen ook urnen
geplaatst worden. In het naastgelegen Kootwijkerbroek vind je tevens een begraafplaats, het ligt aan de Veluweweg en heeft de naam Veluwegaard Kootwijkerbroek. Er is tevens een begraafplaats in Terschuur genaamd Begraafplaats Westerveld Terschuur, deze vind je aan de Leemweg 19. De laatste begraafplaats in handen van de gemeente Barneveld is Diepenbosch Voorthuizen. Deze begraafplaats en urnenheuvel ligt aan de Rubensstraat 67 in Voorthuizen.

Dit zijn overigens niet alle begraafplaatsen in de gemeente Barneveld, er zijn nog meer opties. Begraafplaats De Glind is hier een van, wat eigendom is van het bestuur van de Rudolphstichting. Daarnaast heeft het plaatselijk kerkbestuur van Garderen ook nog een bijzondere begraafplaats in handen. Als je gecremeerd wilt worden dan zijn er tevens twee uitstrooivelden in de gemeente Barneveld. De eerste vind je in het dorp zelf, wat de naam Uitstrooiveld Oosterbos heeft. Dit veld ligt aan de Mr. Troelstralaan. Uitstrooiveld Johannabos, de andere optie, ligt aan de Molenweg in Voorthuizen.

[ad_2]

- Advertentie -