[ad_1]

Lang niet iedere Nederlander heeft een uitvaartverzekering. Dit is niet verplicht, maar het kan zeker wel handig zijn om zo’n verzekering af te sluiten. Waarom? Omdat u uw nabestaanden met deze verzekering niet opzadelt met een torenhoge kostenpost. Een uitvaartverzekering vergoedt namelijk (een groot deel van) de kosten van de uitvaart. Reden genoeg dus om zo’n verzekering af te sluiten.

Wilt u ook een uitvaartverzekering afsluiten? Dan moet u weten dat u kunt kiezen uit een uitvaartverzekering in geld of natura. Wij vertellen u hier wat het verschil is. Daarnaast kunt u natuurlijk ook altijd een natura of geld uitvaartverzekering vergelijken. Door zo’n vergelijking te maken kunt u namelijk flink wat geld besparen.

- Advertentie -

Het verschil tussen de twee verzekeringen
Om een gedegen vergelijking te kunnen maken tussen uitvaartverzekeringen, wilt u natuurlijk eerst het verschil weten. Kiest u voor een uitvaartverzekering in geld? Dan keert de uitvaartverzekeraar een geldbedrag uit nadat u komt te overlijden. Uw nabestaanden kunnen dit geld vervolgens gebruiken om de uitvaart te regelen.

Bij een uitvaartverzekering in natura krijgen nabestaanden geen geld uitgekeerd in het geval van overlijden. Bij het afsluiten van zo’n verzekering koopt u eigenlijk een pakket met bepaalde uitvaartzaken, zoals een uitvaartbegeleider. U moet dus van tevoren al nadenken over de invulling van uw uitvaart, iets wat bij een uitvaartverzekering in geld niet aan de orde is.

Hoeveel geld wordt er uitgekeerd bij een kapitaalverzekering?
Bij een uitvaartverzekering in natura is op voorhand al duidelijk wat er beschikbaar komt na het overlijden van de persoon die de verzekering afsluit. Dit is bij een uitvaartverzekering in geld niet helemaal het geval. Er komt altijd een geldbedrag vrij, maar de hoogte van dit bedrag kan verschillen. Dit hangt af van het gekozen verzekerde bedrag bij het afsluiten. In sommige gevallen wordt dit bedrag gedurende de looptijd verhoogd door premie indexatie of een winstuitkering.

Hoe zit het belastingtechnisch?
Na het overlijden van iemand met een uitvaartverzekering in geld komt er ineens een flink geldbedrag vrij. Veel mensen vragen zich af hoe dit belastingtechnisch zit. Moet er bijvoorbeeld nog belasting afgedragen worden over het bedrag dat vrijkomt? Dat hangt af van de hoogte van het geldbedrag. Voor 2020 heeft de Belastingdienst een vrijstelling van 7232 euro ingesteld. Het is echter niet zo dat iedere Nederlander ook in aanmerking komt voor deze vrijstelling. Nee, want er kan ook sprake zijn van een niet-vrijgesteld deel bij kapitaalverzekeringen. Reken uzelf dus niet rijk, maar kijk hier altijd goed naar voordat u een keuze maakt voor een uitvaartverzekering.

Meer weten?
Ga naar DELA of bezoek  de Monuta website.
Voor geldleningen kunt u bijvoorbeeld eens bij Freo kijken.

[ad_2]

- Advertentie -