De meeste mensen denken niet graag na over hun dood. Hierdoor staan ze ook liever niet stil bij de uitvaart. Toch zijn er wel vaak specifieke wensen met betrekking tot de begrafenis of crematie. Het is dan ook vanwege diverse redenen verstandig om hier een keer goed over na te denken en uw uitvaartwensen vast te leggen.

Voor de nabestaanden
Uw directe nabestaanden zijn ongetwijfeld degene die uw uitvaart gaan regelen. Maar als u niet uw uitvaartwensen heeft uitgesproken of deze heeft vastgelegd, dan kunnen de nabestaanden dit ook niet naar uw wensen inrichten. Wellicht heeft u de voorkeur om begraven of gecremeerd te worden? En wie wilt u uitgenodigd hebben en heeft u eventuele muziekvoorkeuren? Bovendien bespaart u de nabestaanden ook een hoop tijd door dit vast te leggen. Zij hoeven immers geen moeilijke keuzes meer te maken of hierover te twijfelen doordat u al heeft aangegeven hoe u de begrafenis of crematie graag ziet.

Kosten te berekenen
Het vastleggen van de uitvaartwensen is ook nodig om de uitvaartkosten te berekenen. Als u weet hoe uw uitvaart eruit gaat zien kunt u hier ook een kostenplaatje voor maken. Als dit niet vastgelegd is kunt u in principe ook niet vaststellen wat het in totaal gaat kosten. U kunt dan ook bepalen of u dit bedrag zelf kunt betalen of dat u hiervoor eventueel een uitvaartverzekering wilt afsluiten.

Doe het tijdig
U weet niet wanneer u komt te overlijden, dit kan over een behoorlijk aantal jaren zijn, maar ook onverwachts bij wijze van binnen een paar jaar. De meeste consumenten denken pas na over eventuele uitvaartwensen wanneer zij al weten dat het overlijden eraan komt, bijvoorbeeld bij terminale ziekte. Echter kan het zomaar morgen over zijn en daarom adviseren wij u ook tijdig de uitvaartwensen vast te leggen, ook wanneer u denkt dat de dood nog niet in het vooruitzicht ligt.

- Advertentie -

Bekijk mogelijkheden Dela >>
Bekijk mogelijkheden Monuta >>

[ad_2]

- Advertentie -