[ad_1]

De campagne volgt op een onderzoek van de verzekeraar onder ruim duizend mensen. Hieruit is naar voren gekomen dat de dood een onderwerp waarover Nederlanders niet graag met elkaar in gesprek gaan. Uit het onderzoek blijkt dat het praten over psychische het grootste taboe is.

Inkomensverlies

De dood van de partner heeft bij ruim drie kwart (76%) van de ondervraagden invloed op de financiële situatie. Toch spaart 48% niet om een periode van inkomensverlies te overbruggen. Tevens geeft 42% aan dat er te weinig verzekeringen zijn afgesloten om inkomensverlies op te vangen. Ondanks de financiële risico’s bij het overlijden van de partner, geeft 35% aan dat zijzelf en de (eventuele) partner geen overlijdensrisicoverzekering hebben.

- Advertentie -

Financieel gezond

“Nationale-Nederlanden vindt het belangrijk dat iedereen financieel gezond is”, zegt ceo Leven Michel van Elk van NN. “Dan moet je soms een aantal zaken regelen voor de toekomst. En dat kunnen soms moeilijke onderwerpen zijn waar je samen over moet praten.”

Campagne

De verzekeraar wil met de campagne Nederlanders motiveren gesprekken met elkaar aan te gaan. “Praten over moeilijke onderwerpen hoeft niet altijd heel zwaar of lastig te zijn, het kan ook veel opleveren. Het kan bijvoorbeeld rust geven omdat je samen tot de conclusie komt dat je nog een aantal financiële zaken kunt regelen voor de toekomst.”

[ad_2]

- Advertentie -