[ad_1]

Dela ziet met de overname van Yarden de omzet in uitvaartverzekeringen toenemen met ruim 30%. In 2018 bedroeg de omzet van het Uitvaartplan, zoals de uitvaartverzekeringen van Dela worden genoemd, ruim € 257 miljoen. De omzet van Yarden op dit terrein kwam vorig jaar uit op bijna € 78 miljoen.

Eerder vandaag werd bekend dat Dela van plan is Yarden met ingang van 2020 over te nemen. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen. De integratie van beide organisaties moet uiterlijk in 2022 een feit zijn. Yarden verkeerde al enige tijd in financiële problemen door de aanhoudend lage rente en de financiële verplichting voor 390.000 pakketpolissen. De directie van Yarden heeft maatregelen genomen om het tij te keren. Ondertussen werd gezocht naar een overnamekandidaat.

- Advertentie -

Marktaandeel

Met de overname neemt Dela’s Nederlandse marktaandeel in uitvaart toe van 37% naar 47%; hierbij is gerekend met de omzetcijfers van 2017.  Dela en Yarden zijn samen met Monuta de grote spelers in Nederland op het terrein van uitvaartverzekeringen. Daarnaast is nieuwkomer Lifetri actief in de markt, na overname van polissen van Nuvema en Klaverblad, en enkele kleinere spelers.

Toezichthouders

De omzetstijging van Dela in zijn totaliteit neemt met de overname, die nog goedgekeurd moet worden door de toezichthouders, toe met ruim 17%. Vorig jaar kwam de omzet uit op € 534 miljoen, waarvan € 335 miljoen betrekking heeft op uitvaartpolissen. Het marktaandeel bij Leven (ORV) stijgt met de overname eveneens, namelijk van 3,8 naar 4,5%.

[ad_2]

- Advertentie -