[ad_1]

De verschillen in ORV-premies tussen Europese landen kunnen hoog oplopen. Dat blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Overlijdensrisicoverzekering.nl naar de premies in zeven landen waar ORV’s kunnen worden gesloten zonder tussenkomst van een tussenpersoon.

Spanjaarden zijn het goedkoopst uit. Een niet-rokende man van 34 betaalt daar gemiddeld € 8,47 per maand voor een verzekering met een looptijd van 30 jaar en een dekking van een ton. Zwitsers moeten voor hetzelfde product het diepst in de buidel tasten. Zij betalen gemiddeld € 28,42 per maand.

- Advertentie -

Na 30 jaar grote verschillen

De gemiddelde kosten in de onderzochte landen zijn € 11,47. Nederland zit daar met € 9,89 ruim onder. Naast Spanje is alleen het Verenigd Koninkrijk goedkoper. Britten betalen gemiddeld € 8,76. Volgens de vergelijkingssite is in Engeland de concurrentie groter dan bij ons. Dat resulteert in lagere premies.

Sommige premieverschillen zijn relatief klein, maar over de gehele looptijd kan het honderden tot zelfs duizenden euro’s schelen. Na 30 jaar heeft een Nederlander € 500 meer betaald dan een Spanjaard. Duitsers zijn nog € 200 duurder uit en Belgen zelfs bijna € 2.400. Zwitsers betalen bijna € 6.700 meer dan Nederlanders.

[ad_2]

- Advertentie -