[ad_1]

Binnenkort is een overlijdensrisicoverzekering (ORV) niet meer verplicht voor huiseigenaren die een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebben afgesloten. Voor nieuwe klanten is de verplichting een ORV af te sluiten begin vorig jaar al vervallen.

Dat meldt NHG-bestuurder Muters in een interview. Muters verwacht niet dat mensen massaal hun ORV gaan opzeggen. Een reden om de ORV-verplichting te schrappen is dat kwetsbare groepen zoals chronisch zieken en ex-patiënten moeite hadden om een ORV af te sluiten en daardoor geen hypotheek met NHG konden afsluiten. Als een ORV niet verplicht is, kunnen ook deze kwetsbare groepen van NHG profiteren.

- Advertentie -

Informeren

Financieel adviseurs en banken moeten deze ontwikkeling bij hun klanten onder de aandacht brengen. Ze zijn dat zelfs wettelijk verplicht. Het niet-informeren van klanten kan op termijn tot gevolg hebben dat de adviseur het risico loopt dat de klant hem aansprakelijk stelt voor te veel betaalde premie.

Lagere kosten

Al eerder heeft de NHG bekend gemaakt dat de kosten voor NHG komend jaar wordt verlaagd van 0,9 procent van de hypotheek tot 0,7 procent.

Bronnen: NHG, AMweb, NHG

[ad_2]

- Advertentie -