[ad_1]

De Hypotheek ORV van Scildon kan vanaf vandaag ook worden afgesloten bij het oversluiten van een hypotheek. Het product werd vorig jaar in de markt gezet, maar kon toen alleen worden afgenomen bij aankoop van een woning.

Verzekeraar Scildon past de voorwaarden van de Hypotheek ORV aan door die nu voor alle hypotheeksituaties toe te staan. In eerste instantie werd het product gelanceerd voor alleen woningkopers. Nu is de overlijdensrisicoverzekering ook beschikbaar bij het oversluiten van de hypotheek. Daarnaast kan het product worden gesloten als voor een bestaand hypothecair krediet een nieuwe ORV wordt gesloten.

- Advertentie -

Drie controlevragen

Scildon vraagt voor de Hypotheek ORV geen uitgebreide gezondheidsverklaring. Antwoord op drie controlevragen moet duidelijkheid geven over de acceptatie. De dekking gaat vervolgens direct in. Er geldt een maximaal verzekerd bedrag van 350.000 euro.

Volgens manager Marketing & Innovatie van de verzekeraar, Dick de Kruijk, moet dat de drempel verlagen voor consumenten én adviseurs om een ORV te sluiten. Nu gebeurt dat volgens hem te weinig, onder andere door ‘administratieve rompslomp’. “Als een overlijdensrisicoverzekering niet vereist is, dan denkt men snel van ‘dat komt later wel’. We weten allemaal dat dit ‘later’ er vervolgens vaak bij inschiet. Daarmee lopen consumenten onacceptabele risico’s.”

[ad_2]

- Advertentie -