[ad_1]

Hoe vaak praat jij met je vrienden over geld? Geef jij het eerlijk aan als je een keer niet meegaat naar een uitje omdat je deze maand even wat krapper bij kas zit? En weten je vrienden überhaupt hoeveel je verdient? Het is toch nog taboe om het over geldzaken te hebben, terwijl juist als je dit deelt met je vrienden het je leven wat makkelijker maakt. En je geldzaken misschien ook wel leuker!

1. Praat met je vrienden over geld, zo verdiep je de vriendschap

Met je vrienden praat je vaak over van alles. Het zijn de verbindende interesses en hobby’s die ervoor zorgen dat je bevriend raakt met elkaar. Wat zorgt nou voor echte verdieping in je vriendschapsrelatie? Praten over lastige zaken! Geld is precies zo een onderwerp. Als jij aan je beste vriend toevertrouwt hoeveel jij maandelijks verdient en dat je bijvoorbeeld wilt besparen, verdiep je vriendschap. En je kan van elkaar leren, of je vriend kan je helpen!

- Advertentie -

2. Ben jij goed met geld? Deel dan je tips

Je las het al hierboven, door met je vrienden te praten over financiën, hoor je ook hoe zij het regelen. En dat kan jou weer helpen. Zo kan je erachter komen dat vriendin A. echt een heel strak spaarplan heeft en elke maand automatisch 20% van haar salaris opzij zet. En vriend B. die jou vertelt dat hij laatst een uitvaartverzekering heeft afgesloten want hij wil zijn nabestaanden niet opschepen met hoge kosten voor het regelen van zijn begrafenis. Dat zet je aan het denken en helpt jou ook weer om in jouw financiën te duiken.

3. Samen besparen #friendshipgoals

Het delen van tips is goed, maar het kan natuurlijk altijd beter. Door samen aan je financiën te ‘werken’. Stel je bent aan het sparen voor een verbouwing én je hebt veel leuke afspraken staan met je vrienden: een etentje deze week, een verjaardag volgende week. Allemaal leuk maar het kost ook geld. Spreek met je vrienden af om samen ‘minder’ geld uit te geven door bijvoorbeeld vaker thuis af te spreken of geen verjaardagcadeaus meer aan elkaar te geven. Zo heeft het niet direct invloed op je vriendschap. En voelt het goed samen iets te doen!

4. Leen niet van je vrienden óf maak strakke afspraken

Het is een open deur, maar lenen van je vrienden is nooit een goed idee. Een keer iets voorschieten is natuurlijk niet erg. Of je bestie een keer met een kleiner bedrag uit de brand helpen. Maar als iemand een groter bedrag leent, kan er spanning op de vriendschap komen te staan. Je moet hele strakke afspraken maken erover, wat altijd lastig is als je iemand goed kent. En wat doe je als je vriend zich niet houdt aan de gemaakt afspreken? Het is beter om dit te voorkomen en je vriend op een andere manier te helpen.

 

[ad_2]

- Advertentie -