[ad_1]

Een uitvaart kost tegenwoordig al snel 8.000 euro. Een behoorlijk bedrag waar jouw nabestaanden voor opdraaien als jij geen uitvaartverzekering hebt afgesloten. Dit is niet iets wat je wilt. Sluit dus alsnog een uitvaartverzekering af als je dit nog niet hebt gedaan. 

Je voorkomt zo dat jouw nabestaanden met de kosten van jouw uitvaart achter blijven. En door de uitvaartverzekeringen te vergelijken kan je voor een paar euro per maand de voor jou beste verzekering afsluiten.

- Advertentie -

Hoe vergelijken?
Om de juiste uitvaartverzekering af te sluiten zal je eerst jouw uitvaartwensen op papier moeten zetten. De kosten voor een uitvaart verschillen namelijk als je kiest voor een begrafenis ten opzichte van een crematie. Logischerwijs betaal je voor een uitgebreidere en duurdere uitvaart ook meer premie aan de uitvaartverzekeraar.

Zodra je de wensen met betrekking tot jouw uitvaart voor jezelf duidelijk hebt kan je beginnen met het vergelijken. Je zult zien dat er twee soorten uitvaartverzekeringen zijn. Te weten de kapitaal- en de natura uitvaartverzekering. We leggen uit wat de verschillen tussen deze verzekeringen zijn.

Kapitaal verzekering
Bij de kapitaal verzekering bouw je een geldbedrag op wat zal worden uitgekeerd na overlijden aan de nabestaanden. Zij kunnen met dit geldbedrag jouw uitvaart verzorgen. Ze hebben hierbij de maximale vrijheid maar ook best veel te regelen.

Natura verzekering
Bij de natura verzekering betaal je ook premie maar daarmee betaalt de uitvaartverzekeraar de producten en diensten voor jouw uitvaart. Jouw nabestaanden hebben weinig te regelen maar het nadeel is wel dat deze vorm van verzekeren minder flexibel is. Je bent namelijk in de meeste gevallen gebonden aan de uitvaartverzorger die de verzekeraar aanstelt.

Vergelijken
Nu je bovenstaande stappen hebt doorlopen is het tijd om de uitvaartverzekeringen te vergelijken en af te sluiten. Door de ruime keuze is het best nog even lastig om de juiste verzekering te vinden en af te sluiten bij een uitvaartverzekeraar. Bij het vergelijken zal je zien dat niet alle uitvaartverzekeraars allebei de soorten verzekeringen aanbieden. Nu kun je bij de overgebleven verzekeraars kijken wat de voorwaarden en de te betalen premie is. Kijk bijvoorbeeld eens bij Dela of Monuta.

Voorwaarden
Maak niet de veel gemaakte fout door alleen naar de premie te kijken. De voorwaarden zijn namelijk minsten en zo niet nog belangrijker dan de premie. Je gaat er van uit dat je deze verzekering maar eenmaal in je leven afsluit dus neem er de tijd voor en sluit de voor jou beste uitvaartverzekering af.

[ad_2]

- Advertentie -