[ad_1]

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen zijn de afgelopen jaren fors gedaald. Mogelijk kunt u besparen door uw verzekering over te sluiten of aan te passen.

Veel huizenbezitters hebben een overlijdensrisicoverzekering (ORV) die gekoppeld is aan de hypotheek. Een overlijdensrisicoverzekering beschermt uw nabestaanden voor financiële problemen na overlijden. In de meeste gevallen keert zo’n polis een bedrag uit dat gebruikt kan worden voor het aflossen van de hypotheek, zodat degene die achterblijft in het huis kan blijven wonen.

- Advertentie -

Een belangrijke verzekering, maar op de kosten daarvan kan je flink besparen. Ten eerste dalen de premiekosten voor overlijdensrisicoverzekeringen.  Sinds 2002 is de premie zelfs meer dan gehalveerd. Dat komt doordat we gemiddeld steeds ouder worden.

Uw overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Verzekeraars wijzen klanten er niet op dat overstappen naar een lagere premie mogelijk is. Dit terwijl de overlijdensrisicoverzekering oversluiten relatief eenvoudig is. Gewoon door een nieuwe verzekering voor hetzelfde verzekerde bedrag af te sluiten en vervolgens zegt u de oude verzekering op. Je hoeft daarvoor geen boeterente te betalen. Veel huizenbezitters hebben een overlijdensrisicoverzekering die is gekoppeld aan de hypotheek. Zij kunnen als extra stap de nieuwe verzekering verpanden aan de hypotheek en de oude verzekering afpanden. Een hypotheekadviseur kan u hierbij helpen.

Niet meer verplicht!

Bovendien is een overlijdensrisicoverzekering in veel gevallen niet meer verplicht:

●    Als de hypotheek nog maar 80 procent van de woningwaarde is, vervalt bij veel geldverstrekkers de ORV-verplichting.
●    Sinds 2018 is een overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG-Hypotheek)

Uw overlijdensrisicoverzekering aanpassen

Is uw situatie gedurende de looptijd gewijzigd? Dan kan het interessant (of nodig) zijn, om uw overlijdensrisicoverzekering aan te passen. Daarbij moet u denken aan:

●    Een lager verzekerd bedrag, bijvoorbeeld na aflossen.
●    Het aantal verzekerde personen wijzigen.
●    Een kortere of langere looptijd.
●    Wijziging in roken of niet-roken.

Let op! Heeft u onverhoopt gezondheidsproblemen gekregen dan kan de overlijdensrisicoverzekering duurder worden bij oversluiten.

Wilt u de overlijdensrisicoverzekering gekoppeld aan de hypotheek aanpassen of opzeggen, doe dat niet zomaar en raadpleeg een hypotheekadviseur. Dit kan namelijk gevolgen hebben voor uw hypotheek.

[ad_2]

- Advertentie -