[ad_1]

“Ik heb zelf 25 jaar in de advisering gewerkt”, zegt Dijkhuis. “Mijn idee is jaren geleden ontstaan. Ik was voor een adviesgesprek bij een echtpaar dat vijf uitvaartverzekeringen per persoon had. Twintig jaar geleden zijn ze begonnen met een uitvaartverzekering met een verzekerd bedrag van ongeveer 2.000 euro. Jaren later kwam de adviseur weer langs en heeft vastgesteld dat ze voor een te laag bedrag verzekerd waren. Aanvullend sloot de adviseur een uitvaartpolis van 2.000 af.”

Vijf uitvaartverzekeringen

In de jaren daarna herhaalde dit patroon zich. Dijkhuis: “In 2015 hadden ze ieder vijf uitvaartverzekeringen en betaalden ze inmiddels meer dan €60 per persoon voor een verzekerd bedrag van maar 10.000 euro. Voor mezelf had ik toen al een overlijdensrisicoverzekering in plaats van een uitvaartverzekering. Het bespaarde bedrag zet ik maandelijks op een spaarrekening. De spaarrente is nu bijna nul, maar in de jaren met spaarrentes ruim boven de 4 procent heb ik mooie rendementen gemaakt.”

- Advertentie -

Goedkopere ORV

Het idee van Dijkhuis is om te kiezen voor de goedkopere ORV in plaats van de uitvaartverzekering. “Het bespaarde bedrag zet je op een spaarrekening. De ORV heeft een einddatum. Bij overlijden na de einddatum, bijvoorbeeld je 70e, vervalt de verzekering zonder een uitkering te verrichten. Maar dat probleem ondervang je met het inmiddels opgebouwde vermogen op de spaarrekening.”

Voldoende kapitaal

Een uitvaartverzekering voor 20.000 euro kost voor bijvoorbeeld een 35-jarige ongeveer 36 euro. De overlijdensrisicoverzekering kost maar 4  euro per maand. Beide verzekeringen keren 20.000 uit bij overlijden vóór 70 jaar. “Je sluit de goedkopere overlijdensrisicoverzekering af. De bespaarde 32 euro per maand zet je op een spaarrekening. Na de 70e verjaardag staat er voldoende kapitaal op de rekening voor het betalen van de uitvaart.”

[ad_2]

- Advertentie -