[ad_1]

Je wilt er waarschijnlijk liever nog niet over nadenken, maar het is een belangrijke stap voor jou en je nabestaanden: het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch is het zeker een goede stap, want je kunt het voor jouw nabestaanden een stuk makkelijker maken. Waarom is het afsluiten van een uitvaartverzekering belangrijk?

- Advertentie -

Alles over de uitvaartverzekering

Wat is een uitvaartverzekering precies? Met de verschillende uitvaartverzekeringen kun je een gedeelte van de kosten van een uitvaart bekostigen. De kosten van een uitvaart lopen vaak hoog op. De gemiddelde begrafenis kost al gauw rond de €7500, en dan gaat het vaak nog over een eenvoudige uitvaart. Een uitvaartverzekering is iets anders dan een overlijdensrisicoverzekering. Waar een overlijdensrisicoverzekering alleen uitkeert wanneer de verzekerde overlijd binnen de looptijd van de verzekering, keert een uitvaartverzekering altijd uit. Daarnaast wordt het geld van een uitvaartverzekering altijd alleen gebruikt voor de begrafenis. Bij een overlijdensrisicoverzekering mag het geld vrij besteedt worden door degene die de uitkering ontvangt.

Waarom een uitvaartverzekering?

De belangrijkste reden voor het afsluiten van een uitvaartverzekering is dat je jouw nabestaanden niet achterlaat met een hoge kostenpost voor jouw uitvaart. Wanneer er onvoldoende geld beschikbaar is voor het bekostigen van een uitvaart kan een uitvaartverzekering uitkomst bieden. Een dergelijke verzekering kan ook worden gebruikt wanneer er wel genoeg geld beschikbaar is. Op deze manier hoeven nabestaanden jouw uitvaart niet voor te schieten.

Een uitvaartverzekering werkt als volgt: je betaalt een maandelijkse premie aan je verzekeraar. Wanneer je komt te overlijden wordt een specifiek verzekerd bedrag beschikbaar gesteld dat gebruikt kan worden door je nabestaanden.

Het nut van een tweede uitvaartverzekering

Je hebt ook de optie voor het afsluiten van een tweede uitvaartverzekering. Dit is in sommige gevallen beter dan het bijverzekeren van je eerste verzekering. Je hoeft niet altijd te kiezen voor het automatisch bijverzekeren van je eerste uitvaartverzekering. Een tweede uitvaartverzekering afsluiten kan handig zijn wanneer de eerste verzekering niet genoeg dekking biedt, bijvoorbeeld wanneer de eerdere wensen veranderd zijn en het verzekerde bedrag niet meer voldoende is. Kijk eerst naar het bedrag wat nog extra bij de huidige premie komt. Wellicht is het voordeliger om een tweede verzekering af te sluiten.

Vergelijken loont

Hoe weet je zeker dat je een goede uitvaartverzekering uitkiest? Je kunt verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Er zijn veel verzekeraars met een fijn aanbod waar je veel profijt van kunt hebben. Maar door te vergelijken zet je alles op een rij en weet je precies wat het beste bij je past. Daarnaast voorkom je op deze manier dat je onnodig teveel per maand betaalt. Ook kun je voor verschillende soorten uitvaartverzekeringen kiezen en het is aan jou om te bepalen wat het beste bij jou past.

[ad_2]

- Advertentie -