[ad_1]

Als je overlijdt dan wil je natuurlijk een waardige uitvaart, dat is niet meer dan logisch. Helaas kost zo een begrafenis of crematie wel ontzettend veel geld, voornamelijk de kosten van een begrafenis kunnen hoog oplopen. Als je geen uitvaartverzekering hebt afgesloten, dan zullen de nabestaanden op moeten draaien voor de kosten van de uitvaart.

Dit is dus al één van de vele voordelen van een uitvaartverzekering: je nabestaanden hoeven de kosten van de begrafenis of de crematie niet te betalen. Al moet gezegd worden dat dit niet altijd het geval is. Bij een naturaverzekering zal de verzekeraar, waar Monuta een voorbeeld van is, wel de gehele kostenpost voor zich nemen, waardoor de nabestaanden daar geen omkijken meer naar hebben. Bij een kapitaalverzekering ligt het net wat anders. Bij dit exemplaar spaar je automatisch om voldoende kapitaal bij elkaar te krijgen.

- Advertentie -

Het grootste pluspunt van een uitvaartverzekering is dus dat de nabestaanden niet belast worden met het betalen van de uitvaart, maar zij worden tevens niet belast met het organiseren van de begrafenis of de crematie. Er is namelijk de mogelijkheid om tijdens je leven met de verzekeraar om tafel te gaan zitten om af te kunnen spreken hoe je wilt dat je uitvaart er uit zal komen te zien na het overlijden. Het kan natuurlijk gebeuren dat je net voor het overlijden nog een laatste wens hebt, dit kunnen de nabestaanden dan in werking stellen samen met de verzekeraar. Toch ben je met een uitvaartverzekering er zeker van dat de uitvaart op de beste manier wordt georganiseerd.

Bij een kapitaalverzekering zal de verzekeraar een bepaald bedrag uitkeren aan de nabestaanden, wat zij dan op hun beurt kunnen inzetten voor het financieren van de uitvaart. Zij zouden dan zelf gewoon de begrafenis of de crematie kunnen organiseren, al kunnen ze hier natuurlijk ook iemand voor inhuren. Het voordeel van zo een verzekering is dat je geen rekening hoeft te houden met het sparen van voldoende kapitaal aangezien dit automatisch gebeurt. In plaats daarvan betaal je elke maand wat premie, wat uiteindelijk op zal tellen tot het kapitaal dat nodig is om de uitvaart te betalen. Het is dus ook aan te raden om zo snel mogelijk hiermee te beginnen.

Ga naar Dela >>
Ga naar Monuta >>

[ad_2]

- Advertentie -