[ad_1]

Ben jij een zekerheidszoeker of een waaghals? Die vraag kun je jezelf stellen als je een inboedel-, woonhuis- of reisverzekering bij Aegon afsluit. Want alledrie de verzekeringen zijn er in twee smaken: basis en allrisk. De ene biedt meer zekerheid dan de ander. Om weloverwogen te kiezen, zetten we per verzekering de 3 belangrijkste verschillen tussen de basis- en allrisk-variant op een rij.

1. Inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen ín je huis. Onder spullen verstaan we al jouw particuliere spullen in huis wat je kunt oppakken en meenemen. Denk aan je bank, sieraden en televisie. Sluit je bij Aegon een inboedelverzekering af en kies je voor de basisdekking? Dan ben je verzekerd tegen schades die grote impact kunnen hebben op je financiële situatie. Voorbeelden zijn brand, ontploffing, bliksem, storm, inbraak, water en neerslag. Kies je voor allrisk? Dan zijn naast bijna alle onverwachte schades verzekerd. Alleen als (de oorzaak van) een schade expliciet is uitgesloten in de voorwaarden ben je niet verzekerd. De 4 belangrijkste verschillen tussen basis en allrisk bij de inboedelverzekering zijn:
 

- Advertentie -
  Basis Allrisk
Schade door vallen of stoten Niet verzekerd Wel verzekerd
Schade door eigen schuld of ongelukje Niet verzekerd Wel verzekerd
Sieraden en audio- en computerapparatuur Sieraden verzekerd tot € 3.000, audio- en computerapparatuur verzekerd tot € 12.000. Kan niet worden verhoogd. Sieraden verzekerd tot € 6.000, audio- en computerapparatuur verzekerd tot € 12.000. Kan worden verhoogd.

2. Woonhuisverzekering 

Sommigen noemen het een woonhuisverzekering, anderen een opstalverzekering. Hoe je het ook noemt, met een woonhuisverzekering verzeker je je schade áán je huis. Bijvoorbeeld door brand, storm of water. Sluit je bij Aegon een woonhuisverzekering af en kies je voor de basisdekking? Dan ben je verzekerd tegen schades die grote impact kunnen hebben op je financiële situatie. Bij de allrisk-dekking vergoeden ook alle andere onverwachte schades, zoals ongelukje door eigen schuld. Alleen als (de oorzaak van) een schade expliciet is uitgesloten in de voorwaarden ben je niet verzekerd. De drie belangrijkste verschillen tussen basis en allrisk bij de woonhuisverzekering zijn:

  Basis Allrisk
Glas Optioneel Standaard
Saneringskosten Niet verzekerd Optioneel
Schade door eigen schuld of ongelukje Niet verzekerd

Standaard

3. Reisverzekering

De naam zegt het al, met een reisverzekering verzeker je je tegen diefstal, pech, ziekte of andere onverwachte gebeurtenissen op reis. Je kunt kiezen uit een kort- of doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering sluit je af voor een specifieke reis. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. 

Sluit je bij Aegon een doorlopende reisverzekering af en kies je voor de basisdekking? Dan ben je verzekerd voor de meestvoorkomende onverwachte gebeurtenissen, zoals diefstal van je bagage en (auto)hulpverlening. Ga je voor de allrisk-dekking? Dan is er standaard meer gedekt. Denk aan medische kosten, annulering en geld. Goed om te weten: de basisdekking kun je aanvullen met losse modules. Zo kun je medische kosten, annulering of geld tóch verzekeren. De drie belangrijkste verschillen tussen basis en allrisk bij de reisverzekering zijn: 

  Basis Allrisk
Annuleringskosten Optioneel Standaard
Werelddekking  Optioneel Standaard
Medische kosten Optioneel Standaard

 

[ad_2]

- Advertentie -