[ad_1]

Het is mij al twee keer overkomen: je bent eindelijk aangekomen op je vakantiebestemming. Je hebt er zin in en kijkt vol verwachting uit naar je koffer. Na het zoveelste rondje van de band, zie je er toch iets minder vrolijk uit. GEEN KOFFER! En nu? Ik deel graag mijn tips met jullie!

Voordat je in het vliegtuig stapt

Tip 1: Maak optimaal gebruik van je handbagage, echt!

Ik wilde vroeger liever niet sjouwen met een extra tas of handbagage. Daarom boekte ik vaak juist ruimbagage bij. Je kan in je handbagage toch niet alles kwijt. Maar ik heb mijn les wel geleerd na de tweede keer dat mijn koffer niet op tijd op mijn bestemming aankwam. Daarom pak ik nu de noodzakelijke spulletjes altijd in mijn handbagage. Denk aan:

- Advertentie -

– Tandenborstel

– Lenzendoosje/vloeistof en bril

– Slippers

– Bikini

– Schoon ondergoed en een extra setje kleding

Dit inpaklijstje verschilt natuurlijk per persoon en ook per bestemming, maar ik ben nu echt een stuk relaxter als iets niet zou aankomen op bestemming. Met deze spullen kom ik de eerste dagen van een vakantie meestal wel door.

Tip 2: Reis je samen? Verdeel je spullen over de koffers

Als je samen reist met een vriend(in) of je partner, is het handig om wat spulletjes te verdelen van elkaar. Ook als je met de kinderen op reis gaat, is het handig om niet alle kleding van de kids in één koffer in te pakken. Het komt namelijk vaker voor dat een van de koffers van het reisgezelschap te laat is. Zo heb je altijd een kleine back-up aan schone kleding.

Tip 3: Bewaar de bagagesticker als je ruimbagage incheckt goed

Ik vind dat je tegenwoordig minder erop wordt gewezen dat die sticker met je bagagecode best heel belangrijk is. Ze kunnen je bagage namelijk veel makkelijker achterhalen namelijk. En het is je bewijs dat het jouw koffer is. Bewaar hem daarom op een veilige en goede plek. Mocht je koffer kwijtraken kunnen ze hem vaak direct al traceren.

Nadat je bent geland

Tip 4: Maak direct een melding!

Het is écht onwijs balen. Je wilt het liefst meteen door naar je vakantiebestemming. Maar je moet je nu eerst bezighouden met papieren rompslomp. Hoe sneller je melding maakt, hoe eerder je je koffer terug kan krijgen. Een kort checklistje:

  •  Vul bij de servicebalie altijd een Property Irregularity Report (PIR)-formulier in. Met dit formulier dien je een officiële klacht in. Dit is belangrijk als jouw koffer straks beschadigd is of niet meer teruggevonden wordt. Zorg ervoor dat je een kopie van dit formulier krijgt.
  •  Spreek duidelijk af hoe je koffer weer bij je terug komt. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben een brengservice. Je hoeft dan niet weer terug naar het vliegveld om uw koffer of te halen. Dat scheelt weer kosten!

 

Goed om te weten: is je bagage langer dan 21 dagen zoek? Dan wordt het als verloren beschouwd. Bij verlies van bagage heb je recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. 

Tip 5: Neem contact op met je reisverzekeraar

Wist je dat je via je reisverzekering vaak een groter bedrag vergoed krijgt dan via de luchtvaartmaatschappij? Je kan dan voor de eerste dagen wat belangrijke spullen zoals toiletartikelen en kleding kopen. Neem wel even contact op met je reisverzekeraar. Dan heb je direct een melding gemaakt en dan kunnen ze jou ook vertellen hoeveel je kan uitgeven. En bewaar je bonnetjes goed! Die heb je nodig om het geld terug te krijgen. Nog geen doorlopende reisverzekering? Misschien is de reisverzekering van Aegon wel iets voor jou? Je kan zelf kiezen hoe uitgebreid je je laat verzekeren. Lees meer over de reisverzekering.

 

[ad_2]

- Advertentie -