[ad_1]

De afgelopen maanden zijn vakanties massaal geannuleerd en hielden landen hun grenzen dicht. Veel Europese landen hebben het hoogtepunt van de Covid-19-alweer even achter de rug. Daarom gaan grenzen geleidelijk weer open, regels worden soepeler en er worden steeds meer vluchten gepland. Overweeg jij ook om deze zomer of later dit jaar, naar het buitenland op vakantie te gaan? Dan hebben we 3 tips voor je.

Tip 1: boek een pakketreis

Veel Europese landen gaan van code oranje naar code geel. Hierdoor kunnen zij voorzichtig het toerisme weer opstarten. Maar corona is ook in die landen nog niet weg. Komt er een nieuwe uitbraak? Dan is het goed om te weten dat de Nederlandse overheid je niet terug naar Nederland haalt. Ook je reisverzekeraar doet dit niet, omdat je vooraf al wist dat de kans aanwezig was. Wil je toch met een veilig gevoel op reis? Kies dan voor een pakketreis. Dit is een pakket waarin je verblijf én de reis ernaartoe gecombineerd zijn. Dit valt onder de ‘wet op de reisovereenkomst’. Hierdoor is de reisorganisatie verplicht om je in geval van nood eerder thuis te brengen (repatriëren).

- Advertentie -

Tip 2: vergeet je annuleringsverzekering niet

Annuleringsverzekeringen vergoeden geen kosten meer van vanwege corona geannuleerde reizen. Maar voor alle andere annuleringsredenen geldt deze verzekering nog wel. Dus kan je vakantie niet doorgaan, of moet je eerder naar huis, vanwege ziekte of overlijden van een naast familielid? Of omdat je bijvoorbeeld je baan verliest? Dan kun je gewoon een beroep doen op je annuleringsverzekering.

Tip 3: verzeker medische kosten in het buitenland

Je moet er niet aan denken dat je in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt. Met corona, of met een andere ziekte of ernstige verwonding. Met je basiszorgverzekering krijg je altijd een vergoeding van de kosten van spoedeisende hulp in het buitenland. Maar wel tot maximaal het in Nederland geldende tarief. In het buitenland kan de zorg soms duurder zijn. Heb je geen aanvullende zorgverzekering die dit hogere bedrag dekt? Verzeker het dan mee op je reisverzekering.

Bonustip: kies de beste reisverzekering voor jou

Hierboven noemden we al een paar belangrijke dekkingen van een reisverzekering. Maar je bent natuurlijk voor veel meer verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan je bagage en schade aan je verblijf. Wist je dat er veel verschil zit in de premies een voorwaarden van reisverzekeringen? Maak daarom eenvoudig een vergelijking en kies zelf wat de beste reisverzekering voor jou is.

Lees meer over: reisverzekering

[ad_2]

- Advertentie -