[ad_1]

Vanaf aanstaande maandag liggen er verzekeringen van FBTO op de toonbank bij de boek- en tijdschriftenwinkels van AKO. Het Achmea-label begint een proef met prepaidkaarten voor doorlopende reisverzekeringen en een fietsverzekering. In een later stadium volgen ook kortlopende reisverzekeringen en een ‘buitenshuisverzekeing’ voor waardevolle spullen buiten de deur.

Volgens FBTO zijn de prepaidkaarten een vorm van ‘intuïtieve distributie’ en brengt het verzekeringen naar logische en relevante plekken voor de klant. De verzekeraar is voor de proef een samenwerking aangegaan met Smart2Cover, dat in Nederland al ervaring heeft met prepaid verzekeringskaarten.

- Advertentie -

Acceptatie

Een klant die in een winkel voor 6 euro de kaart koopt, kan via de Smart2Cover-app dat tegoed inzetten voor de verzekering die hij wil. De volgende premies worden afgeschreven met automatische incasso’s. De verzekeraar moet de klant uiteraard nog wel accepteren. FBTO wil met de proef onderzoeken hoe klanten deze vorm van distributie ervaren, aan welke producten er via dit kanaal behoefte is en welke doelgroep hierdoor aangesproken wordt.

Relevantie

“Deze proef met verkoop via het retailkanaal past perfect binnen onze strategie om de meest intuïtieve verzekeraar te worden”, zegt marketing manager Rogier de Weerd van FBTO. “De klant verwacht van ons relevantie en persoonlijke keuzevrijheid. Met nieuwe vormen van distributie willen we hier invulling aan geven.”

[ad_2]

- Advertentie -