[ad_1]

Na een ski-ongeval op een wintersportvakantie hoeft een reisverzekering de kosten van de fysiotherapeut in Nederland niet te vergoeden. Ondanks het feit dat de behandeling samenhangt met het ongeval tijdens de reis.

Dat blijkt uit een niet-bindende uitspraak van de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening van het Kifid. Na een val tijdens de wintersport heeft een verzekerde drie dagen in een Oostenrijks ziekenhuis gelegen. Terug in Nederland krijgt hij van zijn huisarts het advies fysiotherapie te volgen. De reisverzekering weigert dat te vergoeden, omdat deze kosten niet onder de dekking van de reisverzekering vallen. De verzekerde is het daar niet mee eens en vraagt honderd euro vergoeding voor de fysiotherapie.

Polisvoorwaarden

De verzekerde stelt vast dat de kosten van het ongeval in Oostenrijk zijn gedekt. De onvoorziene kosten voor fysiotherapie zijn een gevolg van het ongeval en vallen dus onder de dekking. Hij kan hiervoor geen beroep doen op zijn zorgverzekering, omdat de eerste negentien behandelingen niet gedekt zijn. Daarom zou de reisverzekering moeten betalen. De Geschillencommissie neemt de polisvoorwaarden als uitgangspunt. Daarin staat expliciet dat kosten voor behandelingen in Nederland niet zijn vergoed. De schade is dus uitgesloten en de reisverzekering hoeft de rekening van de fysiotherapeut niet te vergoeden.

- Advertentie -

Bron: Kifd

[ad_2]

- Advertentie -