[ad_1]

Er zijn grote verschillen in de annuleringsdekking van reisverzekering. Driekwart van de doorlopende reisverzekering keert bijvoorbeeld niet uit als een vakantie wordt afgebroken omdat een neef of nicht een ernstig ongeluk heeft gehad.

Dat meldt MoneyView in het SpecialItem Reisverzekeringen. Slechts een kwart van de doorlopende reisverzekeringen met annuleringsverzekering biedt dekking bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid in de derde graad, zoals kinderen van broers en zussen. Eveneens een kwart van de verzekeringen vergoedt alleen een deel van de vakantie bij overlijden. De andere helft heeft hier helemaal geen dekking voor.

- Advertentie -

Goede vrienden

Bij familie in de vierde graad (zoals neven en nichten) of heel goede vrienden is overlijden, ernstige ziekte of ongeval bij zestig procent van de onderzochte verzekeringen niet gedekt. Slechts drie verzekeringen (Aegon, Centraal Beheer, Europeesche) geven hiervoor dekking. Bij Allianz Global Assistance is het alleen gedekt tijdens de vakantie. Bij ANWB, ING, Nationale-Nederlanden, Unigarant en ZLM Verzekeringen is alleen het overlijden van een vriend(in) een verzekerde annuleringsgrond. Een levensbedreigend ongeval of ernstige ziekte zijn dat niet.

[ad_2]

- Advertentie -