[ad_1]

De hotelboekingswebsite Amoma is failliet verklaard. Dat laat het bedrijf weten op de website.

- Advertentie -

De website zegt het hoofd niet meer boven water te kunnen houden in een ‘marktconcentratie waarin slechts een zeer kleine kring van grote online reisbureaus kan overleven’. Het bedrijf stopt per direct.

Veel reizigers strandden vorige week toen hotels massaal boekingen weigerden die geplaatst waren via Amoma, omdat deze de rekeningen niet had betaald, meldt de Engelse reiswebsite Skift.

Onder andere beoordelingswebsite TripAdvisor linkte bezoekers door naar Amoma, maar is daar inmiddels mee gestopt. ‘We hebben Amoma onmiddellijk uit de aanbiedingen van de hotellijst verwijderd zodra we ons bewust werden van hun financiële problemen,’ zei een woordvoerder tegen Skift. 

Neem contact op met bank of reisverzekering

Klanten met een lopende reservering zijn op de hoogte gesteld via een e-mail. Amoma adviseert contact op te nemen met het hotel waar de boeking geplaatst is en een beroep te doen op de service. Ook kan de klant contact opnemen met de bank of reisverzekering om gemaakte kosten terug te vragen, staat in de e-mail. 

Amoma won aan populariteit door extreem lage prijzen. Critici beweerden echter dat het bedrijf misbruik maakte van groothandeltarieven die niet bedoeld waren voor consumenten.

Bron: Amoma / Skift
 

[ad_2]

- Advertentie -