[ad_1]

Op zijn website meldt de verzekeraar dat de kluis met de back-upgegevens uit een beveiligde, externe locatie is gestolen. De diefstal is bij de politie gemeld, die onderzoek doet naar de dader(s). Ook is melding gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Woordvoerder Erwin van Dijkman wil niet kwijt waar en wanneer de diefstal exact is gepleegd; wel geeft hij aan dat deze in Nederland is gepleegd en dat dit recent is gebeurd.

Oude gegevens

In de back-up zaten volgens Dijkman zeer diverse en vooral oude gegevens, maar deels ook persoonsgevoelige informatie. Het betreft gegevens van mensen die vanaf 2014 klant zijn (geweest). Het gaat om back-ups van polissen van vooral reis-, maar ook pechhulpverzekeringen. Hierop staan onder namen, adressen, woonplaatsen, telefoonnummers en veelal ook bankrekeningnummers en kentekens.

- Advertentie -

“Overigens bewaren wij niet alle gegevens”, zegt Van Dijkman. Gegevens van klanten die bijvoorbeeld een tijdelijke reisverzekering hebben afgesloten, bewaren we niet wanneer niet is geclaimd.” Niet bekend is van hoeveel personen exact de gegevens zijn buitgemaakt. “Het gaat vooral om polissen van reisverzekeringen, waarop vaak meer namen of hele reisgezelschappen staan. We houden het daarom op 260.000 relaties die zijn geïnformeerd.”

Specifieke kennis

Van Dijkman meldt dat de gestolen gegevens alleen toegankelijk zijn voor personen die over specifieke apparatuur en kennis beschikken. De apparatuur die nodig is om de gegevens uit te lezen, was niet de kluis opgeslagen. Toch krijgen klanten en voormalig klanten het advies om alert te zijn, omdat niet uitgesloten kan worden dat de gegevens toegankelijk zijn voor onbevoegden.

[ad_2]

- Advertentie -