Alhoewel ze allereerst blij zijn dat hun dochter Ido ter wereld is gekomen, moet een Brits stel wel even slikken over het prijskaartje van de bevalling.

De moeder beviel op vakantie in Amerika drie maanden te vroeg van het meisje, dat nog veel zorg nodig heeft in het ziekenhuis.

Geen medische reisverzekering

Het Britse stel moet in het Amerikaanse ziekenhuis blijven totdat de baby buiten de gevarenzone is. Omdat ze geen medische reisverzekering hadden afgesloten, kunnen de kosten hiervan uitkomen op ruim 330.000 euro.

- Advertentie -

Het koppel bezocht in Amerika de familie van de aanstaande moeder om de zwangerschap te vieren. Toen zij zich ineens koortsig voelde, snelde het stel naar het ziekenhuis. Daar bleek dat de bevalling al bijna begon. De volgende ochtend werd Lily geboren. De baby woog slechts 765 gram en kon niet zelfstandig ademen.

Nog drie of vier maanden

In de tussentijd is de baby flink opgeknapt, maar het blijft spannend voor de kersverse ouders, onder meer omdat de ademhaling twee keer stopte en de baby gereanimeerd moest worden. Volgens de artsen duurt het dan ook nog minimaal drie maanden totdat de baby naar huis mag.

Met een inzamelingsactie probeert het stel geld op te halen voor de flinke rekening. Over de keuze om vooraf geen medische reisverzekering af te sluiten, zegt de vader het volgende: „We hebben geen medische verzekering genomen omdat die 4.400 euro kostte. Er werd net vanwege de zwangerschap stevig doorgerekend. Voor tien dagen leek ons dat serieus overdreven. Nu keert die beslissing als een boemerang in ons gezicht terug.”

- Advertentie -